2.8.07

Ακατανόητο

Γίνομαι έξαλλη και αδυνατώ να καταλάβω γιατί πολλοί γονείς αφήνουν τα παιδιά τους να κάθονται με έναν σωρό ανορθόδοξους τρόπους στο αυτοκίνητο. Βλέπω παιδιά που δεν κάθονται στο ειδικό κάθισμα, που γυρνάνε σαν σβούρες από εδώ κι από εκεί, που πολλές φορές στέκονται σχεδόν όρθια στο κενό ανάμεσα στα μπροστινά καθίσματα, που κρέμονται έξω από τα ανοιχτά παράθυρα ή ακόμα χειρότερα, παιδιά που κάθονται στο μπροστινό κάθισμα είτε μόνα είτε αγκαλιά στον συνοδηγό. Έχω δει επίσης παιδάκι στην αγκαλιά του οδηγού ενώ αυτός οδηγούσε.

Κάθε φορά που θα δω ένα παιδί ανεξέλεγκτο στο αυτοκίνητο, είναι βέβαιο με μαθηματική ακρίβεια ότι θα δω και τους γονείς του χωρίς ζώνη ασφαλείας. Για κάποιον λόγο θεωρείται περιττό αξεσουάρ και ενόχληση. Αρκεί ένα ελάχιστο φρενάρισμα για να χτυπήσει κάποιος σοβαρά. Ο
κώδικας οδικής κυκλοφορίας ορίζει ότι για τη μεταφορά παιδιών με αυτοκίνητο είναι υποχρεωτική η χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας, όπως καθισμάτων, ζωνών ασφαλείας κ.λπ.

Στην αγορά υπάρχουν πολλά μοντέλα παιδικών καθισμάτων για αυτοκίνητο ανάλογα με την ηλικία και το βάρος του παιδιού, ξεκινώντας από τα νεογέννητα. Διατίθενται από αναγνωρισμένες εταιρείες στον τομέα των παιδικών ειδών και έχουν περάσει πολλούς ελέγχους για την αντοχή και την καταλληλότητά τους. Επίσης περιλαμβάνουν ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων σε περίπτωση που η αισθητική αποτελεί το κόλλημα του γονιού που δεν επιλέγει να τα χρησιμοποιήσει.


Δέχομαι ότι όλοι οι γονείς αγαπούν τα παιδιά τους και φροντίζουν για το καλύτερο. Αλλά εξακολουθώ να γίνομαι έξαλλη και να μην καταλαβαίνω τί είναι αυτό που τους αποτρέπει από το λαμβάνουν στοιχειώδη μέτρα για την ασφάλειά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails