31.10.07

Πολιτιστικό

Ένα πρωί πήγαμε οι δυο μας με τον Αχιλλέα στην έκθεση ζωγραφικής στο Μέγαρο Μουσικής. Του είχα πει από πριν ότι θα πάμε στο μουσείο για να δούμε πίνακες ζωγραφικής και στον δρόμο λέγαμε μαζί τα χρώματα που ξέρει.

Η έκθεση δεν είχε πολύ κόσμο και μπορέσαμε να κινηθούμε άνετα. Τον εντυπωσίασε πολύ ένας πίνακας που λεγόταν «Ο μικρός κηπουρός», του οποίου τον καλλιτέχνη δυστυχώς δεν συγκράτησα και δεν κατάφερα να βρω από μια πρόχειρη αναζήτηση στο Ίντερνετ. Σίγουρα αναφέρεται στον κατάλογο της έκθεσης. Ήταν ένα μικρό αγόρι που κρατούσε ένα καλάθι γεμάτο λουλούδια σχεδόν στο ύψος του. Σταθήκαμε πολλή ώρα κουβεντιάζοντας για τα χρώματα και τα λουλούδια. Ο Αχιλλέας με ρώτησε, «Μαμά του;» και απάντησα ότι η μαμά του ήταν στο σπίτι τους. Είναι απίστευτο πόσο έντονα λειτουργεί η ταύτιση στα παιδιά ακόμα και με αφορμές που οι ενήλικες πολλές φορές δεν παρατηρούν καν. Εγώ έβλεπα έναν όμορφο πίνακα, ενώ εκείνος έβλεπε ένα αγοράκι που έδειχνε χαρούμενο αγκαλιά με τα λουλούδια του αλλά που όμως ήταν μόνο του.

Η επίσκεψή μας ήταν σχετικά σύντομη όπως και οι περισσότερες όταν είμαστε μαζί σε τέτοιες εξόδους. Πάντα έχουμε στο νου μας την ώρα, ώστε και να προλάβουμε να δούμε έστω και συνοπτικά την έκθεση και να μην φτάσει ο Αχιλλέας σε σημείο μεγάλης κούρασης που θα του χαλάσει τη διάθεση. Ήταν μια ωραία βόλτα μιας μαμάς με έναν μικρό κηπουρό.

3 σχόλια:

sousou είπε...

ΤΙ ΩΡΑΙΑ!!! :-)

περαστικός είπε...

Τον είδα και εγώ τον κηπουρό :)

Διόνα είπε...

Καλημέρα και στους δύο :)

Related Posts with Thumbnails