3.12.07

Μπιπ

Έχω την κακή συνήθεια όταν πέφτει κάτι να λέω «γαμώτο». Πολλές φορές είμαι ατάραχη, δεν εκνευρίζομαι καν που μου έπεσε αυτό που κρατούσα αλλά και πάλι η λέξη βγαίνει αυτόματα από το στόμα μου. Αυτή η κακή συνήθεια λοιπόν, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα μικρά παιδιά είναι σφουγγάρια που ρουφούν κάθε τι, δημιούργησε ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα.

Τις προάλλες σε ένα κατάστημα με ηλεκτρονικά, το δικό μας σφουγγάρι περιεργαζόταν ένα ασύρματο τηλέφωνο, εκείνα που τα εκθέτουν σαν δείγματα και είναι συνδεδεμένα με καλώδιο σπιράλ. Όταν του έπεσε κάτω, είπε χωρίς να τσαντιστεί τη μαγική λέξη ****** και έσκυψε αμέσως να το σηκώσει.

-Τι είπες, γλυκέ μου;
- ******.
- Και ποιος λέει αυτήν τη λέξη; ρώτησα κάνοντας την άνετη και γνωρίζοντας ήδη την απάντηση.
- Μαμά, είπε χαμογελώντας.

Δεν έδωσα σημασία γιατί η προσωπική εμπειρία αλλά και η πείρα όλων των γονιών παγκοσμίως λέει, ότι αν το παιδί καταλάβει ότι δεν πρέπει να λέει ή να κάνει κάτι, τότε είναι σίγουρο ότι και θα το λέει και θα το κάνει μόνο και μόνο επειδή απαγορεύεται. Έτσι συνέλαβα το ευφυές σχέδιο που θα αναλύσω ευθύς αμέσως. Σε ανύποπτο χρόνο που το σφουγγάρι μας είναι παρόν, ρίχνω ανέμελα κάτω διάφορα αντικείμενα: το κουταλάκι όταν φτιάχνω τσάι, την εφημερίδα όταν τακτοποιώ το τραπέζι του σαλονιού, τις χαρτοπετσέτες όταν στρώνω τραπέζι και αναφωνώ ανέμελα «έπεσε»! Επιστρατεύω τις υποκριτικές μου ικανότητες και προσπαθώ να φαίνομαι όσο πιο φυσική γίνεται, ελπίζοντας να ρουφήξει τη νέα γνώση και να σβήσει την παλιά. Βέβαια, δεν ξέρω κατά πόσον θα τον πείσω δεδομένου ότι δεν είμαι και τόσο καλή ηθοποιός και εκείνος δεν τρώει κουτόχορτο.

6 σχόλια:

imatooka είπε...

Παρατηρώ ξαδερφε ότι η αυτολογοκρισία σου σε έκανε να ξεκινήσεις το post σου γράφωντας "γαμώτο", προχωρώντας όμως το αντικατέστησες με *******. Δεν θες να φανταστείς το σφουγγαράκι να το λέει ή έχεις πειθαρχίσει σε τέτοιο βαθμο? ;)
Πολλά φιλιά από τα νότια

Διόνα είπε...

Ξάδερφε, αυτό που με ενοχλεί είναι που το έμαθε από τη γλυκιά του μητερούλα και όχι από κάποιον μαντράχαλο.

Όσο για τα αστεράκια, δεν μπορούσα να επαναλάβω την κακιά λέξη, το ιστολόγιο είναι για όλη την οικογένεια :)

imatooka είπε...

Τώρα που το καλοσκέφτομαι το σατανικό σου σχέδιο ενεχει εναν κίνδυνο!!! Φαντάσου το σφουγγαράκι να αρχίσει να συγχέει τη λέξη 'έπεσε' με τη λεξη ******!!

annie είπε...

Και αυτό είναι μόνο η αρχή! Δεν θέλω να φανταστώ τι θα έχει ακούσει, τι θα έχει μάθει, τι θα έχει δει αυτό το σφουγγαράκι μέχρι τα 12 χρόνια του! Έγω θα συντηρώ το μύθο με τις πάπιες, τις αγελάδες και το σαλέ αλλά δεν ξέρω για πόσο καιρό. Μάλλον για όσο θα θέλω εγώ να πιστεύω οτι έτσι είναι τα πράγματα ενώ ο Αχιλλέας θα έχει ανακαλύψει μια cyber reality στο i-phone που θα έχει αγοράσει από το internet.

Διόνα είπε...

Αχ.

Διόνα είπε...

Το αστείο είναι ότι το χρησιμοποιεί μόνο όταν του πέφτει ένα αντικείμενο, δεν το λέει όταν θυμώνει ή όταν εκνευρίζεται όπως θα το χρησιμοποιούσε ένας ενήλικας. Έχει συνδέσει τη λέξη με συγκεκριμένη ενέργεια.

Related Posts with Thumbnails