22.5.08

Πράσινο

Από την προηγούμενη Κυριακή το μεσημέρι μένει μαζί μας ο Πράσινος. Η ονομασία δόθηκε για προφανείς λόγους αλλά η επιλογή του φύλου έγινε τυχαία. Στα λάβμπερντ δεν μπορείς να γνωρίζεις το φύλο παρά μόνον όταν γεννήσουν.

Ο Πράσινος είναι ακόμα μωρό και χρειάζεται ειδική φροντίδα. Τρώει συχνά μέσα στην ημέρα ένα υδαρές μίγμα, σαν μωρουδιακή κρέμα, μέσα από μια μικρή σύριγγα. Δείχνει αρκετά δραστήριος και ικανοποιημένος από το περιβάλλον του. Δεν είχαμε σκεφτεί να αποκτήσουμε κατοικίδιο μέχρι που μας έγινε η πρόταση από τους φίλους μας που έχουν πολλά στον υπέροχο κήπο τους στην εξοχή. Το πρώτο πράγμα που μας ήρθε στο μυαλό ήταν πόσο ωραία θα είναι για τον Αχιλλέα να υπάρχει ένα κατοικίδιο στο σπίτι, το οποίο θα μάθει και εκείνος να φροντίζει και να αγαπά.

Όλα αυτά ισχύουν μέχρι στιγμής με μόνη προσθήκη έναν παράγοντα που δεν είχαμε προβλέψει: τη ζήλια απέναντι στον νέο φτερωτό ένοικο. Η αλήθεια είναι ότι από την Κυριακή και μετά, ο Αχιλλέας δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά του όταν πρέπει να ταΐσουμε το λάβμπερντ, να το βγάλουμε έξω από το κλουβί για να κάνει τη βόλτα του και κυρίως να το κρατήσουμε αγκαλιά. Τα λάβμπερντ χρειάζονται πολύ την επαφή με τους ανθρώπους με τους οποίους συμβιώνουν, θέλουν να ασχολείσαι μαζί τους και να κυκλοφορούν στο περιβάλλον τους. Πόσο μάλλον όταν είναι μωρά και δεν τρέφονται μόνα τους. Την ώρα του ταΐσματος ο Αχιλλέας κάνει ό,τι μπορεί να φανταστεί προκειμένου να τραβήξει τα φώτα πάνω του. Ωστόσο, πλησιάζει το κλουβί του και αρχίζει και του μιλάει, τρέχει να το δει μόλις ξυπνήσει και θέλει να το κρατάει στις χούφτες του.

Η κοινή γνώμη (στενοί συγγενείς και φίλοι) έχει αποφανθεί ότι είναι ένας καλός τρόπος να μάθει ένα μοναχοπαίδι ότι οι γονείς του ασχολούνται και με κάτι άλλο (πτηνό προς το παρόν, αδερφάκι ενδεχομένως στο μέλλον) αλλά εξακολουθούν να τον αγαπούν εξίσου. Το ίδιο συμβαίνει και αντίστροφα από την πλευρά των γονιών, οι οποίοι μπαίνουν σε νέες περιπέτειες με το πτηνό προς το παρόν αλλά αναλογίζονται και τις αλλαγές στις ισορροπίες που μπορεί να φέρει η ενδεχόμενη έλευση αδερφού στο μέλλον. Ζόρι, εν ολίγοις, αν και τα πράγματα βελτιώνονται μέρα με τη μέρα.


Ο Πράσινος κάνει τα πρώτα του βήματα.

4 σχόλια:

sousou είπε...

Όλα καλά αφού τα πράγματα βελτιώνονται μέρα με τη μέρα αλλά μία απορία. Γιατί πράσινος, κίτρινος δεν είναι ή πρέπει να πάω για αλλαγή οθόνης;

Διόνα είπε...

Φαίνεται κίτρινος αλλά είναι καταπράσινος. Ίσως το φλας...
Πάντως δεν φταίει η οθόνη σου :)

popelix είπε...

Πολύ πλάκα έχει η φωτογραφία με το laptop και το πουλάκι ;-) Μπήκα στο Wiki και λέει πολλά ενδιαφέροντα http://en.wikipedia.org/wiki/Lovebird Φαίνεται πολύ ιδιαίτερο κατοικίδιο!

Διόνα είπε...

Ναι, Popelix, είναι αλήθεια ότι είναι πολύ κοινωνικά και επικοινωνούν με αυτούς που τα φροντίζουν. Όσο για το λάπτοπ, εδώ που ήρθε, μάλλον είναι το φυσικό του περιβάλλον :)

Related Posts with Thumbnails