11.7.08

Σουρεαλιστικό

Παραδίδω μια μετάφραση, ζιπάρω τα αρχεία, γράφω το συνοδευτικό μήνυμα και τα στέλνω στο κυβερνοδιάστημα. Κάνω στην άκρη το γραφείο στο οποίο δουλεύω για να στήσω τη σιδερώστρα και να σιδερώσω το πουκάμισο του συζύγου. Παρεμπιπτόντως, είχα ξεχάσει να το βάλω στο πλυντήριο χτες και το έπλυνε ο ίδιος μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα. Το μόνο καλό ίσως αυτής της ζέστης είναι ότι τα ρούχα στεγνώνουν σε δέκα λεπτά.

Μεταφέρω τα σύνεργα, σίδερο και πλαστικό ψεκαστήρι με νερό. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να επισημάνω ότι το σίδερο είναι μια δραστηριότητα για την ελίτ. Την ελίτ, φυσικά, των λίγων και εκλεκτών ρούχων που φτάνουν να την απολαύσουν ύστερα από σκληρή και αξιοκρατική επιλογή και όχι την ελίτ αυτών που σιδερώνουν.

Στην οθόνη του φορητού υπολογιστή που έχει παραμείνει στο γραφείο βλέπω ότι έχει έρθει ένα επαγγελματικό μήνυμα και πρέπει να απαντήσω. Επειδή έχω ήδη τοποθετήσει τα ασιδέρωτα (προστέθηκαν δυο τρία πλέον του πουκάμισου), δεν μπορώ να πληκτρολογήσω με άνεση και μεταφέρω τον υπολογιστή στη σιδερώστρα. Γράφω όρθια το μήνυμα, πάω μέχρι την κουζίνα και επιστρέφω. Στη θέα του λάπτοπ πάνω στη σιδερώστρα και δίπλα στο ψεκαστήρι βάζω τα γέλια αλλά σταματάω αμέσως γιατί ο λαός λέει ότι το γέλιο φέρνει κλάμα, η κατάσταση είναι όντως κωμικοτραγική και δεν έχω χρόνο για τέτοια.

Εκείνη τη στιγμή επιλέγει ο υιός να έρθει γεμάτος παράπονο για να δηλώσει, «δεν θέλω να φάω, δεν θέλω να κοιμηθώ, θέλω να είμαι ελεύθερος». Επιστρατεύω λοιπόν όλες μου τις ικανότητες διαχείρισης κρίσεων, χωρίς όμως να μπορώ να βρω την κατάλληλη αντιμετώπιση και έτσι κάνουμε απλά αγκαλιές. Ταυτόχρονα δε, σκέφτομαι πόσο ωραίες και ολοένα πιο σύνθετες προτάσεις σχηματίζει, πώς εκφράζει αυτό που αισθάνεται και πού στο καλό έμαθε την έννοια της ελευθερίας και τη χρησιμοποιεί.

Στη συνέχεια συνειδητοποιώ ότι πρέπει να προλάβω και τη λαϊκή που έχει σήμερα στη γειτονιά διότι τώρα με τη ζέστη διαλύεται πολύ νωρίτερα από ό,τι τον χειμώνα. Η επίσκεψη στη λαϊκή είναι απαραίτητη, τις εβδομάδες που δεν πηγαίνω το κενό δύσκολα αναπληρώνεται με ψώνια μαναβικής στο σούπερ μάρκετ. Ο Αχιλλέας καταναλώνει μεγάλες ποσότητες φρούτων, γεγονός το οποίο παραδοσιακά χαροποιεί μια μαμάκα αλλά και την αναγκάζει να κάνει τεράστιες προμήθειες. Άλλωστε επιδιώκω κι εγώ να πηγαίνω, για τον τρόπο ζωής μου είναι μια διέξοδος κοινωνικοποίησης. Είπαμε, η κατάσταση είναι κωμικοτραγική.

Τακτοποιώ τα φρούτα και τρώω μια γεμιστή ντομάτα. Επιστρέφοντας στο υπνοδωμάτιο αντικρίζω ξανά το θέαμα του υπολογιστή στη σιδερώστρα. Τον βάζω στο γραφείο και επιτέλους σιδερώνω, φυσικά μόνο το πουκάμισο, τα υπόλοιπα μένουν. Κάθομαι στο γραφείο και οργανώνω στο μυαλό μου την υπόλοιπη μέρα. Στο πρόγραμμα υπάρχει βραδινή έξοδος με υψηλά κριτήρια εμφάνισης, ο λόγος και για την επιτακτική ανάγκη για σιδερωμένο πουκάμισο. Πρέπει να εντοπίσω τακούνια, φόρεμα, σύνεργα μακιγιάζ, ενδεχομένως και τίποτα κοσμήματα, ο χειρότερος εφιάλτης μου, χειρότερος και από τα τακούνια.

Επίσης πρέπει να ετοιμάσω τα ρούχα του σαββατοκύριακου για την εξόρμηση στο εξοχικό της γιαγιάς, διότι η αναχώρηση θα γίνει τις απογευματινές ώρες με την επιστροφή του μπαμπά από την εργασία. Χρειαζόμαστε δηλαδή σπορ κάζουαλ εμφανίσεις, σύνολα για τη θάλασσα και φυσικά τα σιδερωμένα βραδινά που προαναφέρθηκαν. Στο χρονικό διάστημα πριν την αναχώρηση πρέπει να γίνουν και τρία μπάνια και τρία λουσίματα.

Να μην ξεχάσουμε το δώρο και το πουλί!

4 σχόλια:

Μαριλένα είπε...

Πόσο συγκινούμαι όταν συναντώ συνοδοιπόρους του σίδερο-οn-demand δε λέγεται. Καλημέρα :-).

Διόνα είπε...

Ναι, είναι η μόνη λύση!
Καλή εβδομάδα, Μαριλένα :)

ou ming είπε...

Εγώ πάλι διάβασα "τα στέλνω στον κυβερνοδιάολο". Μάλλον αυτό θέλω να κάνω. Τρία χρόνια σε αυτό το σπίτι και δεν έχω βάλει ποτέ σίδερο. Θυμάμαι τη γυναίκα του Αλ Μπάντι, έπιανε τα ρούχα από τα βρόμικα, τα ακουμπούσε στο κρεβάτι και καθόταν πάνω τους. Νομίζω το προτιμώ :)

Διακοπές είστε ή γυρίσατε;

Διόνα είπε...

Γεια σου, Ou ming. Πέγκυ Μπάντι η πρωτοπόρος, αν θυμάμαι καλά το όνομά της :)
Είμαστε ακόμα εδώ στην ωραία πόλη μας, η αναχώρηση για το χωριό θα γίνει στο τέλος του μήνα. Μέχρι τότε θα γεμίζω τις βαλίτσες.

Related Posts with Thumbnails