10.10.08

Δημόσιο πρακτικό

Ψάχνοντας στο Διαδίκτυο για τις ανάγκες μιας μετάφρασης, ανακάλυψα το ιστολόγιο Nursing Room Locator. Η δημιουργός του συγκεντρώνει και οργανώνει σε ενότητες όλα τα δωμάτια θηλασμού και βρεφικής φροντίδας στις Ηνωμένες Πολιτείες με τη συνεργασία των αναγνωστών, οι οποίοι αποστέλλουν τα στοιχεία των δωματίων που χρησιμοποίησαν σε διάφορους δημόσιους χώρους. Στην περιγραφή αναφέρεται φυσικά η θέση αλλά και άλλες πρακτικές λεπτομέρειες όπως, η καταλληλότητα του χώρου, ο εξοπλισμός, η καθαριότητα, η άνεση και ό,τι άλλο μπορεί να θεωρηθεί χρήσιμο.
Το βρήκα πολύ ενδιαφέρον, ακριβώς επειδή εκτός από την καταγραφή των χώρων γίνεται και μια περιγραφή βασισμένη στην προσωπική εμπειρία των γονιών που έκαναν χρήση με τα μικρά τους. Παλιότερα είχα σκεφτεί να ξεκινήσω κάτι αντίστοιχο καταγράφοντας τους δημόσιους χώρους που διαθέτουν κάθε είδους εξοπλισμό για οικογένειες με παιδιά. Για παράδειγμα, τα εστιατόρια που παρέχουν ψηλή καρέκλα φαγητού, αλλαξιέρα στις τουαλέτες ή σε ξεχωριστό δωμάτιο, παιδικό μενού κ.λπ.
Η φωτογραφία είναι από εδώ, με ενθουσίασε το ντιζάιν!

Η προσπάθεια αυτή θα είναι καθαρά ενημερωτική και θα αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση και ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των γονιών. ΔΕΝ θα έχει κανέναν απολύτως διαφημιστικό σκοπό. Οργανώνοντας και παρουσιάζοντας μελλοντικά δημόσιους χώρους με ειδικές παροχές για οικογένειες δεν σημαίνει ότι τους προτείνω ως καλύτερους από άλλους.

Τα δωμάτια θηλασμού σπανίζουν στη χώρα μας. Διευκρινιστικά αναφέρω ότι δεν απευθύνονται μόνο σε μητέρες οι οποίες θηλάζουν τα παιδιά τους αλλά σε κάθε γονιό που θέλει να ταΐσει το παιδί του με ησυχία. Συνήθως διαθέτουν μια αναπαυτική πολυθρόνα, νιπτήρα, αλλαξιέρα και μεγάλους κάδους απορριμμάτων. Διαφέρουν από τα δωμάτια για την αλλαγή της πάνας που συνήθως περιλαμβάνουν μόνο την αλλαξιέρα και πολλές φορές είναι σε ενιαίο χώρο με τις γυναικείες τουαλέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails