11.11.08

Βοτανικό

Μπαμπάς και γιος ξεκίνησαν μαζί το παλιό και γνωστό πείραμα με τις φακές και το βαμβάκι. Μέσα σε πήλινο μπολ γιαουρτιού, που προηγουμένως είχε καταναλώσει και ξεπλύνει ο μπαμπάς, ο μικρός γιος τοποθέτησε βαμβάκι και το ψέκασε με νερό από το ψεκαστήρι για το σίδερο.
Σε λίγες μέρες έσκασαν τα πρώτα κοτσάνια, ύστερα εμφανίστηκαν κι άλλα και μεγάλωσαν και ψήλωσαν. Μπαμπάς και γιος παρακολουθούν την ανάπτυξη και ποτίζουν όταν χρειάζεται.Στις φωτογραφίες μπορείτε να θαυμάσετε την κατ΄ οίκον καλλιέργεια φακής σε δύο περιόδους της ημέρας: το πρωί, με τα κοτσάνια όρθια να απολαμβάνουν το φως από το παράθυρο και το βράδυ, με τα κοτσάνια στραμμένα προς το μέρος της λάμπας της κουζίνας. Αυτή είναι βέβαια η δική μου ερμηνεία, ότι δηλαδή στρέφονται προς το φως ακόμα και αν είναι τεχνητό. Η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες μέρες που έχουν ψηλώσει πολύ, το βράδυ παραμένουν όρθια κοντά στο παράθυρο και δεν γέρνουν στο πλάι. Κάποιος τους σφύριξε ότι δεν έχουμε ήλιο στην κουζίνα μας.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κοίτα να δεις τι μου θύμησες - και το είχα ξεχάσει εντελώς!

Κάτι μου λέει ότι θα το βάλουμε μπρος σύντομα. :^)

Διόνα είπε...

Κι εγώ κάπως έτσι αντέδρασα όταν μου το ανακοίνωσε ο μπαμπάς του. Ήταν μια ξεχασμένη σχολική ανάμνηση.

Καλή σας επιτυχία, λοιπόν!

Μαριλένα είπε...

Διόνα, θέλω να σου στείλω ένα μέιλ που μού στείλανε με ένα παρόμοιο κόλπο με αβοκάντο, αν θέλεις στείλε μού ένα κενό μέιλ να σου απαντήσω.
(μού ΄χουν κολλήσει οι φακές κ θέλω να τις βάλουμε μπροστά, αλλά ό,τι κι αν πεις το αβοκάντο είναι πιο γκλάμουρους :-)).

Διόνα είπε...

Μαριλένα, μόλις σου απάντησα και περιμένω με αγωνία :)

Related Posts with Thumbnails