7.1.09

Πρωτοχρονιάτικο 2009

Καλή χρονιά!


Στην παλιά μου γειτονιά, οι ένοικοι μιας διπλανής πολυκατοικίας είχαν τη συνήθεια να πετάνε από το μπαλκόνι τους, που ήταν αρκετά ψηλά, ένα παλιό αντικείμενο μόλις έμπαινε ο καινούριος χρόνος. Με την αλλαγή της χρονιάς ακούγαμε πάντα κάτι να σπάει έξω στον δρόμο. Συνήθως ήταν πιάτο ή άδεια γλάστρα και βλέπαμε τα υπολείμματα το επόμενο πρωί ή αργότερα το ίδιο βράδυ, όταν οι καιροί ήταν διαφορετικοί και βγαίναμε να γλεντοκοπήσουμε σε μπαρ.

Μια πρωτοχρονιά βγαίνοντας από το σπίτι είδα στη μέση του δρόμου μας τα συντρίμμια μιας τηλεόρασης. Η αλήθεια είναι ότι ο κρότος ήταν πιο δυνατός από τις άλλες χρονιές αλλά δεν περίμενα ότι θα έβλεπα μια ξεκοιλιασμένη συσκευή. Να είχε προηγηθεί η αγορά καινούριας τηλεόρασης ή μήπως ήταν μια επαναστατική πολιτική δήλωση;

Μια άλλη παραμονή πρωτοχρονιάς ήμουν με τις πυτζάμες μου μπροστά σε μια άλλη σώα τηλεόραση και παρακολουθούσα εορταστικό πρόγραμμα αμφίβολης αισθητικής πίνοντας αμαρέτο με πορτοκαλάδα. Λάιφ στάιλ μηδέν.

Αυτήν την παραμονή πρωτοχρονιάς στρώσαμε ένα τραπεζομάντηλο στο τραπέζι του σαλονιού και βάλαμε ένα χάρτινο χριστουγεννιάτικο δέντρο (σύλληψη μαμάκα, εκτέλεση μαμάκα και υιός), ένα πιάτο με κουραμπιέ για τον Άγιο Βασίλη και μια κάρτα με το δώρο που έπρεπε να αφήσει. Δεν αποκαλύπτω την επιθυμία αλλά ο άγιος το πέτυχε! Για να είμαστε και πρακτικοί, ο μπαμπάς και ο γιος έφτιαξαν ένα βέλος από χαρτόνι που έδειχνε την κατεύθυνση του κανονικού δέντρου μας, προς διευκόλυνση του άγιου στα σκοτάδια.

Το πρωί, χωρίς τηλεοράσεις και ποτό αλλά σύσσωμοι με πυτζάμες, πήγαμε στο δέντρο και ο μικρός μας βρήκε το δώρο του.

7 σχόλια:

Περαστικός είπε...

Καλή χρονιά, mammaka! Ακολούθησαν και φέτος αυτή τη συνήθεια :)))

Διόνα είπε...

Ευχαριστώ, Περαστικέ, καλή χρονιά και σε όλους εσάς!

Ευχαριστώ και για την ενημέρωση. Ήμουν σίγουρη ότι θα κρατούσαν το έθιμο! Αλήθεια, τι ήταν αυτήν τη φορά; Κανένα παλιό κασετόφωνο;

:-)

sstamoul είπε...

Και του χρόνου!
(Πολύ γέλασα με το βέλος που δείχνει το δρόμο στον Άη-Βασίλη!)

EKT είπε...

Μόνο ένα κουραμπιέ, τον καημένο τον Αγιο Βασίλη..
φιλάκια
ΕΚΤ Ελένη

Διόνα είπε...

Χρόνια πολλά, Στέλλα!

Το βέλος είναι σε περίπτωση που δει ένα μικρό χάρτινο δεντράκι και μπερδευτεί. Να μην νομίσει ότι δεν έχουμε και κανονικό για να βάλει το δώρο :)

ΕΚΤ, καλή χρονιά!

Υπήρχε και ένα μελομακάρονο αλλά ο μικρός το έφαγε!
Χαιρετισμούς σε όλους.

Περαστικός είπε...

Κάποια πιατικά, αν θυμάμαι καλά :)

Διόνα είπε...

Πιατικά, μάλιστα, μια πιο κλασική επιλογή :-)

Related Posts with Thumbnails