20.1.09

Εκπαιδευτικό (η συνέχεια)

Όταν ο γιος μας φορούσε ακόμα πάνες, υπήρχαν οι συνηθισμένες δυσκολίες. Κουβαλούσαμε παντού μαζί μας μια τσάντα γεμάτη με τα απαραίτητα, φορητή αλλαξιέρα, πάνες, κρέμα, μωρομάντηλα και ένα επιπλέον συνολάκι σε περίπτωση ατυχήματος.

Όταν ξεκίνησε η
εκπαίδευση για την τουαλέτα με είχε κυριεύσει τρόμος. Περίμενα πραγματικά τα χειρότερα επειδή είχα άγχος για την έκβαση του εγχειρήματος. Τελικά όλα πήγαν μια χαρά. Σχεδόν αμέσως ξεχάστηκαν οι εποχές που για να βγούμε μια σύντομη βόλτα έπρεπε να γεμίσουμε μια τσάντα με τα απαραίτητα για αλλαγή σε απίθανους χώρους. Διότι δεν μπορείς να προβλέψεις πάντα πού και πότε θα χρειαστεί αυτή η αλλαγή. Ωστόσο, ακόμα και τώρα όλο και κάτι κουβαλάμε.

Η νέα δυσκολία που προκύπτει είναι η ανάγκη το παιδί να χρειαστεί να επισκεφτεί δημόσια τουαλέτα και ο δόλιος γονιός πρέπει να είναι προετοιμασμένος ανάλογα για τη σωστή διαχείριση της κρίσης. Μια λύση είναι τα
καθίσματα τουαλέτας που τοποθετούνται στη λεκάνη και ασφαλίζουν με το καπάκι της. Ενδείκνυνται για μικρά παιδιά που χρειάζονται μικρότερο μέγεθος που θυμίζει το γιογιό τους αλλά και πάλι θα πρέπει κάπως να απολυμάνετε το καπάκι της λεκάνης.

Μια άλλη λύση είναι τα
φορητά γιογιό ταξιδιού με κάθισμα μίας χρήσης που έχει την υφή και την απορροφητικότητα πάνας και το οποίο αλλάζετε και πετάτε.

Ιδανικό θα ήταν οι χώροι που υποδέχονται συχνά οικογένειες με παιδιά να διέθεταν τουαλέτες με είδη υγιεινής σε διαστάσεις για μικρές ηλικίες, σαν αυτά που υπάρχουν στα νηπιαγωγεία. Από προσωπική εμπειρία και επιτόπια έρευνα στον μαγικό κόσμο της δημόσιας τουαλέτας, η μόνη φορά που έχω συναντήσει ειδικά διαμορφωμένη τουαλέτα για μικρούς επισκέπτες είναι στο ΙΚΕΑ.

Κάτι άλλο που παρατήρησα επίσης είναι ότι στα καφέ-εστιατόρια αλυσίδες που σερβίρουν φαστ φουντ, μπορεί να μην υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένες τουαλέτες, αλλά είναι πιο «φιλικές» στη χρήση τους, π.χ. πιο μεγάλες για να χωράνε δύο άτομα, έναν ενήλικα και ένα παιδί και με πιο χαμηλά είδη υγιεινής και στεγνωτήρες χεριών. Η καθαριότητα επίσης γίνεται σε πιο τακτική βάση, ενώ συνήθως υπάρχει και χώρος με αλλαξιέρα για βρέφη.

2 σχόλια:

Μαρία είπε...

αχ..τι εφιάλτης αυτος με το κατουρημα σε ξένες τουαλλέτες...Κι εγώ έχω κοριτσι που σημαίνει πρέπει να κάτσει..Φρικάρω και μάλλον το περνάω και στη μικρή και αυτή ενώ τις έρχονται τσίσα αρνείται να πάει. Παμε και ψάχνουμε δεντρακι η θάμνο να ποτίσουμε!!

Διόνα είπε...

Γεια σου, Μαρία.

Κι εγώ το σκέφτομαι πολλές φορές, ότι τα αγόρια έχουν μεγαλύτερη ευκολία σε αυτό το ζήτημα :-)
Και πράγματι, είναι φορές που η λύση της φύσης είναι πιο υγιεινή από τα μικρόβια μιας δημόσιας τουαλέτας.

Related Posts with Thumbnails