12.2.09

Χιονισμένο ΙΙ

Η σχέση μου με τα χειμερινά σπορ και τα σπορ γενικά είναι ανύπαρκτη. Γράφτηκα πριν λίγο καιρό στο γυμναστήριο και τώρα αλλάζω δρόμο για να μην περνάω από μπροστά καθοδόν για το σούπερ μάρκετ. Η εκδρομή στο βουνό έγινε με παρότρυνση των φίλων μας οι οποίοι κάνουν συστηματικά σκι. Για τον γιο μας ήταν μια πολύ ωραία αφορμή να χωθεί μέχρι τη μέση στο φρέσκο χιόνι και να απολαύσει βόλτες με έλκηθρο.

Μαθήματα σκι, λένε οι ειδικοί, μπορεί να ξεκινήσει κάποιος από την ηλικία των 3 ετών, οπότε και μπορεί να μάθει να χρησιμοποιεί σιγά σιγά τον εξοπλισμό και να ισορροπεί. Εδώ θα βρείτε ενδιαφέροντα άρθρα για τη γνωριμία των παιδιών με το σκι, για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να εξοικειωθούν με το περιβάλλον και το ίδιο το άθλημα και για τον εξοπλισμό που χρειάζεται και πώς μπορείτε να τον προμηθευτείτε. Γίνεται επίσης αναλυτική αναφορά στα ρούχα που πρέπει να φοράει κανείς σε συνθήκες μεγάλου κρύου και πώς πρέπει να τα επιλέγουμε. Ειδικά όσον αφορά το τελευταίο, κριτήριο πρέπει να είναι η ασφάλεια και όχι η εμφάνιση ή η μόδα που συνοδεύει συχνά τα χειμερινά σπορ. Στα παιδιά συνιστάται επίσης να φοράνε κράνος όταν κάνουν σκι και έλκηθρο. Δεν ξέρω όμως αν υπάρχει δυνατότητα ενοικίασης παιδικού κράνους, όπως γίνεται με τον υπόλοιπο εξοπλισμό, πέδιλα, μπότες κ.λπ.

Το ντύσιμο είναι ένα ζήτημα αν δεν το έχεις συνηθίσει. Ειδικά για ένα αγοράκι τρεισήμισι ετών που ήθελε πολύ να βγει να παίξει αλλά δεν άντεχε να είναι δυσκίνητο σαν αστροναύτης. Το πρώτο πρωί περάσαμε μία ώρα κλαυθμού και οδυρμού επειδή αρνιόταν να φορέσει τα αδιάβροχα ρούχα του. Στη συνέχεια περάσαμε στην ενόχληση που του προκαλούσαν τα τεράστια και άκαμπτα, είναι η αλήθεια, γάντια του. Βέβαια όλα αυτά ξεπεράστηκαν μόλις συνειδητοποίησε και ο ίδιος ότι είναι προϋπόθεση για τη συνύπαρξή του με το χιόνι και δεν είναι απλά ισχυρισμοί των άσπλαχνων γονιών του.

Η επαφή μας με τον αθλητισμό περιορίστηκε στο έλκηθρο. Συγκεκριμένα, έλκηθρο έκανε ο μικρότερος της οικογένειας ενώ οι δύο μεγαλύτεροι έσερναν. Απαιτεί όμως κι αυτό τη δεξιοτεχνία του, χρειάζεται τέχνη να τραβάς δεκαπέντε κιλά πάνω στο χιόνι ισορροπώντας φωτογραφική μηχανή ή κάμερα και προσπαθώντας να ικανοποιήσεις τον υιό ο οποίος θέλει «πιο γρήγορα, πιο γρήγορα».

Σύνδεσμοι
Λεπτομέρειες για τη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων, την πρόσβαση, τις παροχές και τις τρέχουσες καιρικές συνθήκες στον διαδικτυακό τόπο του κέντρου.

Μία από τις μάρκες αθλητικών ειδών και ρούχων με μικρά νούμερα για παιδιά είναι αυτή εδώ και θα την βρείτε σε αποκλειστικά μαγαζιά αλλά και πολυκαταστήματα.

Επίσης μπορείτε να βρείτε και εδώ σε αποκλειστικά καταστήματα της εταιρείας μαζί με το τμήμα παιχνιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails