19.2.09

Ψηλό

Η γιαγιά μου έλεγε πάντα στον αδερφό μου και σε μένα ότι είμαστε ψηλά παιδιά, γεγονός που δεν ισχύει διότι είμαστε μάλλον μεσογειακοί τύποι. Της άρεσε όμως να λέει ότι είχαμε πάρει από τον προπάππου μας, τον πατέρα της, που ήταν ψηλός. Ύστερα συμπλήρωνε ψιθυριστά, μάλλον για να μην μας κακοκαρδίσει: βλέπετε, ο μπαμπάς σας δεν ήταν πολύ ψηλός. Ήταν σαφές και αναντίρρητο λοιπόν από ποιον είχαμε πάρει την κορμοστασιά μας και εμείς αντιρρήσεις δεν φέρναμε!

Ο γιος μας είναι ψηλός σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία για την αντίστοιχη ηλικία, από την αρχή ήταν ψηλότερος από την ηλικιακή του ομάδα και συνεχίζει. Επίσης ο μπαμπάς του είναι ψηλός, αν και για να συνεχιστεί το οικογενειακό αστείο λέμε πού και πού ότι έχει πάρει και από τον δικό μου πρόγονο.

Το ζουμί στην ιστορία είναι το εξής: ένα παιδάκι που ψηλώνει γρήγορα χρειάζεται καινούρια παπούτσια περίπου κάθε τρεις με τέσσερις μήνες και χρειάζεται τουλάχιστον δύο ζευγάρια για σιγουριά. Δεν εννοώ απαραίτητα ένα αμπιγέ βραδινό και ένα σπορ καθημερινό, εννοώ ένα ζευγάρι που μπορεί να το φέρει μούσκεμα επειδή πλατσούριζε στα νερά στην παιδική χαρά και ένα δεύτερο που μπορεί να το βάλει την ίδια μέρα και να συνοδεύσει τη μανούλα στο σούπερ μάρκετ.

Πριν να αποκτήσω παιδί με εντυπωσίαζε πάντα η ικανότητα των γονιών να καταλαβαίνουν το σωστό μέγεθος παπουτσιού πιέζοντας από πάνω για να αισθανθούν μέχρι πού φτάνουν τα δάχτυλα του κουκουλωμένου ποδιού. Τώρα, μετά τον τρίτο μήνα ζωής ενός ζευγαριού, αρχίζω και εγώ το ζούληγμα. Όταν εντοπίσω το δαχτυλάκι πολύ μπροστά, ξέρω ότι έχει φτάσει η ώρα της αλλαγής. Προς το παρόν μας χωρίζουν δέκα νούμερα, όταν φτάσει το νούμερό μου θα επιλέξω με μεγάλη προσοχή τα αθλητικά του. Πολύ σύντομα και με ελάχιστη μάλλον φθορά, θα περάσουν σε μένα.

2 σχόλια:

Aspa είπε...

Ζούληγμα κι εγώ ζούληγμα! Δεν προλαβαίνω να ζουλάω και να αγοράζω καινούργια ζευγάρια…
Παρεμπιπτόντως χθες στα καταστήματα είδα και τα πρώτα πέδιλα!

Διόνα είπε...

Είναι βέβαια και κάτι χοντρά χειμωνιάτια μποτάκια που δυσκολεύουν πολύ τη διαδικασία του ζουλήγματος και μπορεί να παραπλανήσουν. Αλλά όπως αποδεικνύεται τελικά, πρόκειται για παλιά και δοκιμασμένη τεχνική που πετυχαίνει!

Καλώς ήρθες Άσπα :-)

Related Posts with Thumbnails