9.3.09

Τροπικό ριζωμένο

Habemus ρίζα! Μετά από ενάμιση μήνα και πλέον, το κουκούτσι έβγαλε ρίζα. Ξεκίνησε σαν μια μυτούλα πριν 10 ημέρες περίπου και μεγαλώνει. Το επόμενο στάδιο είναι να ανοίξει το κουκούτσι στο επάνω μέρος και να πετάξει βλαστό.Είχα αρχίσει να απογοητεύομαι και να αμφιβάλω για την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος αλλά μάλλον όλα θέλουν τον χρόνο τους και εμείς μπορεί να μην ξέρουμε από καλλιέργεια αβοκάντο αλλά η φύση ξέρει και ιδού η ρίζα.

Η αλήθεια είναι ότι ο καρπός που χρησιμοποιήσαμε δεν ήταν πολύ ώριμος. Οι οδηγίες λένε το αβοκάντο να είναι πολύ ώριμο, αφήστε το ακόμα και να μαυρίσει. Δεν θα είναι πια καλό για φάγωμα, αλλά ίσως το κουκούτσι να είναι κατάλληλο για φύτεμα. Επίσης το σημείο που το έχουμε τοποθετήσει είναι φωτεινό αλλά δεν λούζεται και στο φως. Μην σας ξεγελάει η φωτογραφία, μετέφερα το βάζο για τις ανάγκες της φωτογράφησης.

2 σχόλια:

Μαριλένα είπε...

Μα αυτό αποδεικνύεται σπορ για γερά νεύρα. Δεν είναι ν' απορείς που αυτός που μου το σύστησε έχει έξι παιδιά. Φαντάζομαι μπορείς να βάζεις τα 3 να το παρακολουθούν ανελλιπώς (παίδες, μην το κουνήσετε, αν δεν το κοιτάζετε δε θα φυτρώσει) και να έχεις μια υποφερτή ζωή.

Διόνα είπε...

Άλλωστε η υπομονή είναι αρετή βεβαίως βεβαίως.

Αν και στη δική μας περίπτωση, παρατηρούσαμε και οι 3 τις πρώτες μέρες και μετά το ξεχάσαμε, το ενδιαφέρον ξύπνησε ξανά με την εμφάνιση της ρίζας την οποία ανακάλυψε ο πατέρας.

Related Posts with Thumbnails