24.3.09

Φιλόξενο

Τις προηγούμενες μέρες φιλοξενήσαμε την ξαδέρφη του υιού, ενός έτους, με τους γονείς της. Η συνύπαρξη των δύο νέων ήταν ομαλή και ευχάριστη. Ο υιός διακρίθηκε στον ρόλο του μεγάλου, έφερνε παιχνίδια, έδειχνε και εξηγούσε τη χρήση τους, ήταν προσεκτικός και τρυφερός οικοδεσπότης. Η μικρή αναφωνούσε όλο χαρά μόλις τον έβλεπε κάθε πρωί που ξυπνούσε και απολάμβανε τις περιποιήσεις. Έχει μόλις ξεκινήσει να περπατάει και διέσχιζε το σπίτι, υπό στενή επίβλεψη βέβαια, σκορπίζοντας εδώ και εκεί διάφορα παιχνίδια τα οποία, για να μην ξεχνιόμαστε, μάζευε και επανατοποθετούσε στη θέση τους ο μεγάλος της ξάδερφος μέχρι να πεις κύμινο.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι δεν έδειξε σημάδια ζήλιας παρόλο που και ο μπαμπάς του και εγώ ασχοληθήκαμε αρκετά με τη μικρούλα και την κρατήσαμε πολλή ώρα αγκαλιά. Η μοναδική φορά που σηκώθηκε ένα χέρι και προσγειώθηκε με δύναμη στον καναπέ συνοδευόμενο από ένα ηχηρό όχι, ήταν όταν ρώτησα ανυποψίαστη τη μικρή ξαδέρφη αν ήθελε να της δείξω ένα παιχνίδι που άρεσε πολύ στον γιο μου όταν ήταν μικρός! Εκεί δεν άντεξε ο υιός και παραλίγο να καταφύγει στην ενδοοικογενειακή βία για να δηλώσει προφανώς ότι, ναι μεν δεν ενοχλείται από την προσοχή που δείχνω σε άλλα παιδιά αλλά όχι και να ξεπατικώνω τα δικά του προσωπικά και δοκιμασμένα κόλπα για να τα γοητεύσω. Εκείνος ήταν ο αποκλειστικός δικαιούχος και μπορεί να τα σνομπάρει πλέον λόγω ηλικίας, αλλά δεν σημαίνει ότι παραχωρεί τα δικαιώματά του, αυτά να τα ξεκαθαρίζουμε.

Έχουμε συμβιώσει και παλιότερα με οικογένειες με παιδιά και στο σπίτι μας και ως φιλοξενούμενοι και πάντα όλα βαίνουν καλώς. Αυτή ήταν η πρώτη φορά με ένα παιδάκι αρκετά μικρότερο από τον ίδιο και πολύ χαίρομαι που δεν αναστατώθηκε και αισθάνθηκε σίγουρος για τα αισθήματα των γονιών του, ακόμα και όταν δεν ήταν το επίκεντρο της προσοχής, αν και εντός έδρας.

5 σχόλια:

Μαριλένα είπε...

Διόνα, θα ΄σε διαβάζει ο μικρός και θα (χαμο)γελάει σε μερικά χρόνια, όπως γελάμε εμείς.

Διόνα είπε...

Λες, Μαριλένα; Σκεφτόμουν να προγραμματίσω το ιστολόγιο να αυτοκαταστραφεί σε 5-6 χρόνια που θα έχει κατακτήσει την ανάγνωση και τα κόλπα του ίντερνετ!
Φσσσσ.....

Μαριλένα είπε...

Μερικά χρόνια φαντάζομαι αφορούν 2 περιόδους: γύρω στα 8-9-10 που η μαμά είναι θεά και τα λέει τόσο ωραία και μετά όταν με το καλό θα αποκτήσει εκείνος παιδιά. Ακούγεται πολύ σοφία-βγαλμένη-από-τη-ζωή όλο το παραπάνω..

Διόνα είπε...

Ααχ, φτάσαμε λοιπόν και στην εποχή που θα έχει δική του οικογένεια. Ένα ένα τα άγχη γιατί τα έχω κι εύκολα. Εδώ σε έξι μήνες θα πάει πρώτη φορά σχολείο και δεν το συζητώ ότι το σκέφτομαι από τώρα, δεν το συζητώ καθόλου! Έχω σκεφτεί να το κάνω και ποστ αλλά φοβάμαι ότι θα με πάρετε με τις ηλεκτρονικές ντομάτες :(

Διόνα είπε...

Με μεγαλύτερη ψυχραιμία πάντως, ίσως είναι ωραίο να διαβάζει το διαδικτυακό του ημερολόγιο μεγάλος πια :) Κι εγώ επίσης.

Related Posts with Thumbnails