31.3.09

Σκαρφαλωμένο

Λαιμός κύκνου (γέλια στο ακροατήριο) και λαιμός λάβμπερντ. Ο Πράσινος μας τσιμπολογάει στον λαιμό και στους λοβούς των αυτιών σε ένδειξη οικειότητας. Οι τσιμπιές είναι μικρές αλλά γαργαλάνε απίστευτα!

Στη φωτογραφία απλά ξεκουράζεται στο πουλόβερ μου και απολαμβάνει τη βόλτα του ενώ κινούμαι στο σπίτι.

6 σχόλια:

Μαριλένα είπε...

Μα τι ωραίο πράμα είναι αυτό το πτηνό να κυκλοφορεί ελεύθερο κι από ώμο σε ώμο! Χρειάστηκε ειδική εκπαίδευση γι΄αυτό, υπάρχουν προδιαγραφές (κλειστά παράθυρα κλπ) ή το πουλί είναι 'με το κλειδί στο χέρι' έτσι?

Maria-Maria είπε...

Μαριλενα, δυσκολο με ανοιχτα παραθυρα,το βαζουν και το βγαζουν απο το κλουβακι υποθετω?

Διόνα είπε...

Καλημέρα σας! Απαντώ αμέσως για να λάμψει η αλήθεια. Οι πόρτες και τα παράθυρα είναι απαραιτήτως κλειστά, αν φύγει και πετάξει δεν θα μπορεί να επιστρέψει, ακόμα και αν το θέλει επειδή το κλουβί του είναι αυτό που ξέρει και εμπιστεύεται.

Για να έχουμε τη σχέση που έχουμε με τον Πράσινο χρειάστηκε πρώτα να γνωριστούμε. Δηλαδή, τον πήραμε μωρό ημερών και τον ταΐζαμε με σύριγγα μια ειδική σκόνη για λάβμπερντ. Παρασκευάζεται όπως η παιδική κρέμα, σκόνη και νερό. Όταν μεγάλωσε και άρχισε να πετάει, άρχισε να τρώει μόνος του σπόρια οπότε και αυτονομήθηκε. Τον κρατούσαμε πολύ όταν ακόμα δεν πετούσε για να μας συνηθίσει και τον αφήναμε ελεύθερο εκτός κλουβιού για να μάθει τα κατατόπια.

Δεν υπακούει σε εντολές όπως στις πειρατικές ταινίες, στις οποίες ο μονόφθαλμος κακός πειρατής καλεί τον παπαγάλο να καθίσει στον ώμο του. Αλλά προτιμάει τον ώμο και ακόμα περισσότερο το κεφάλι μας επειδή είναι ένα ψηλό "κλαρί" για να αγναντεύει.

Διόνα είπε...

Επίσης, Μαριλένα, ναι είναι όντως πολύ ωραίο που κυκλοφορεί στο σπίτι αλλά μετά πρέπει να ψάχνεις να βρεις τα σημάδια που αφήνει στο πέρασμά του!

Ευτυχώς έχει συγκεκριμένα σημεία που προτιμάει για τουαλέτα και πάμε και καθαρίζουμε :D

popelix είπε...

Καλά αυτό το πουλί είναι στάρ του σινεμά! Με γειά και το μπανεράκι ;-)

Διόνα είπε...

Ναι απολαμβάνει τα φώτα της δημοσιότητας!
Ευχαριστώ, Popelix :)

Related Posts with Thumbnails