13.5.09

Αντισηπτικό

Ξεκίνησε επισήμως η σεζόν της βερμούδας. Μετά από έναν χειμώνα γεμάτο φόρμες γυμναστικής, ο καιρός και η μόδα επιτάσσουν πλέον ελεύθερα γόνατα και γάμπες. Τα αθλητικά παπούτσια παραμένουν με κοντές κάλτσες μέχρι τον αστράγαλο. Από την τσάντα δεν λείπει ποτέ το αντισηπτικό υγρό.

Στο σπίτι χρησιμοποιούμε αυτό εδώ που είναι αρκετά κοινό και γνωστό και ενώ υπάρχει πάντα στις επισκέψεις στην παιδική χαρά, τώρα με τις καθημερινές βερμούδες είναι απαραίτητο. Η δε όψη των ποδιών αλλάζει χρώμα ανάλογα με τις πτώσεις και τις μελανιές, οι οποίες δεν είναι ποτέ τόσο σοβαρές όσο φαίνονται. Αυτά τα γόνατα ειδικά, υποθέτω ότι επανέρχονται στο φυσικό χρώμα της επιδερμίδας σχεδόν στην εφηβεία οπότε και σταματούν τα πολλά παιχνίδια εξωτερικού χώρου.

Ο υιός δεν είναι πάντα συνεργάσιμος μετά από ένα χτύπημα, λογικό άλλωστε διότι πονάει και τον πιάνει και το παράπονο. Είναι φορές που δεν θέλει να του βάλουμε αντισηπτικό και τότε πρέπει να επιστρατεύσουμε πειθώ, γλυκόλογα, δωροδοκία και άλλες ενδεδειγμένες παιδαγωγικές μεθόδους.

Μερικοί σύνδεσμοι για τις εξόδους:

Πρώτες βοήθειες στο σπίτι, το σχολείο, την παιδική χαρά

Κατάλογος με παιδικές χαρές σε διάφορες περιοχές που προτείνουν οι γονείς

5 σχόλια:

YO!Reeka's είπε...

το πουλάκι μου, σκοτώνεται! εγώ να δεις, σαγρέ είχαν γίνει τα γόνατά μου μέχρι την εφηβεία

Διόνα είπε...

Καλώς ήρθες, YO!Reeka's.
Επιστρέψαμε χτες από την απογευματινή έξοδο και ο μικρός μετρούσε τις πτώσεις, δύο φορέθ μόνο θήμερα :)

popelix είπε...

Πολύ extreme δεν είναι το ιώδιο? Για ρώτα και την παιδίατρο!

Διόνα είπε...

Popelix, μας έχει πει να βάζουμε λίγο τοπικά αν το σημείο έχει ματώσει λίγο, όχι αν είναι μια απλή γρατσουνιά ή ένα πέσιμο. Με έβαλες σε σκέψεις όμως, θα την ξαναρωτήσω με πρώτη ευκαιρία.

Έχεις να προτείνεις κάτι για τις πρώτες βοήθειες;

popelix είπε...

ΟΚ, μόνο όταν ματώσει! Εγώ αποφεύγω το ιώδιο εξαιτίας του θυρεοειδή. Ίσως οξυζενέ που δεν τσούζει και πολύ? Τέρμα όμως ... δέν κάνω άλλο το γιατρό ;-)

Related Posts with Thumbnails