17.6.09

Ιστορικό

Η σύνδεση με το παρελθόν είναι χρέος κάθε γονιού. Ειδικά όταν υπάρχουν και τα κατάλληλα οπτικοακουστικά μέσα σε συνδυασμό με τις γλαφυρές απόπειρες επεξήγησης από τη μεριά του μπαμπά και της μαμάκας, το μάθημα γίνεται παιχνίδι.


Βρήκα τις βελόνες για πικάπ κάπου ξεχασμένες στη βιβλιοθήκη σε ένα πολύ παλιό κουτάκι φαρμακείου που είναι τώρα διακοσμητικό. Το περιεχόμενό του είναι επίσης. Είναι μάλλον για να νοσταλγούν οι παλιότεροι χωρίς να μαθαίνουν οι νεότεροι, δεν τις έδειξα καν στον γιόκα.


Οι κασέτες δεν του κίνησαν το ενδιαφέρον. Ίσως δεν ανακάλυψε τη μαγεία του να ξετυλίγεις την ταινία από το εσωτερικό τραβώντας τη με το δαχτυλάκι. Δεν έχουμε φυσικά και κασετόφωνο για να δει τι κάνουν! Οι κασέτες βρίσκονται πλέον μόνιμα στο εξοχικό της γιαγιάς του και στο έλεος της υγρασίας μαζί με τα πρώτα τεύχη του ΚΛΙΚ. Δεν σχολιάζω καν τους χειρόγραφους τίτλους στις ράχες με τη γραμματοσειρά της Β΄ Γυμνασίου, σιωπώ με αξιοπρέπεια.Οι φωτογραφίες είναι σχετικά οικείο αντικείμενο και δεν παραξενεύτηκε που δεν χρειάστηκε να πατήσει βελάκι σε πληκτρολόγιο για να τις δει. Έχουμε άλλωστε παλιότερα άλμπουμ και τυπώνουμε και τις ψηφιακές όταν μας πιάνει η προκοπή να φτιάξουμε έναν φάκελο και να τον πάμε στο φωτογραφείο. Το διασκέδασε όταν τις χάζευε. Ήταν μια ματιά στο μακρινό παρελθόν των γονιών του, το για χρόνια κρυμμένο στον αποθηκευτικό χώρο του διπλού κρεβατιού.

8 σχόλια:

sstamoul είπε...

Αχ, τι καλά! Οι τίτλοι στις κασσέτες σου είναι συγκινητικοί! (Έχω κι εγώ αρκετές με τίτλο "Διάφορα 88", "Διάφορα 89" κλπ.!)
Όταν θα μεγαλώσει λίγο ακόμα ο υιός, θα βρεις ένα κασετόφωνο και θα του βάλεις ν' ακούσει, θ' αποκτήσει άλλο ενδιαφέρον το όλο θέμα!

αριάδνη είπε...

Και crowded house εχετε και depeche mode και massive attack και "διάφορα 88" που ηχογραφούσαμε τότε απο το ραδιόφωνο πατώντας rec kai play μαζί.Πόσες φορές έγραφα και την φωνή του εκφωνητή γιατί δεν προλάβαινα να πατήσω το στοπ.. Αχου τι μου θύμισες!!!

Διόνα είπε...

Έτσι είναι Στέλλα, πρέπει να βρούμε κασετόφωνο, το παλιό που είχαμε με τον αδερφό μου δεν θυμάμαι τι απέγινε, υποθέτω ότι κάποια στιγμή το παρατήσαμε όταν ξεκινήσαμε τα CD...
Κι εμένα που φαίνονται συγκινητικοί οι τίτλοι επειδή θυμάμαι εκείνη την εποχή, αλλά μου φαίνονται και κάπως αστείοι πλέον :)

Διόνα είπε...

Αριάδνη, πόσο με εκνεύριζε όταν μιλούσαν για να κόψουν τα τραγούδια και σταματούσα την εγγραφή απότομα! Μεγάλο σπάσιμο, που λέγαμε τότε :D

popelix είπε...

Φοβερό flash-back!

Διόνα είπε...

Στα βάθη του χρόνου, Popelix!

mamma είπε...

Μου άρεσε αυτή η ανάρτηση :)

Διόνα είπε...

Χαίρομαι, mama :-)

Related Posts with Thumbnails