30.8.09

Προσχολικό

Σε μία εβδομάδα ο γιόκας θα ξεκινήσει για πρώτη φορά σχολείο. Το συζητάμε εδώ και καιρό, έχουμε πάει ήδη δύο φορές και το έχουμε δει μαζί και γενικά δείχνει να το περιμένει θετικά μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Είμαι αισιόδοξη και σίγουρη, όποιο και αν είναι το διάστημα προσαρμογής που θα χρειαστεί, πιστεύω ότι είναι ηλικιακά και συναισθηματικά έτοιμος και θα τα πάει μια χαρά. Οι αμφιβολίες που έχω αφορούν άλλο πρόσωπο.

Από τα καλά της εργασίας στο σπίτι είναι και η συνεχής επαφή με το παιδάκι που μεγαλώνει. Στα αρνητικά μπορεί να περιληφθεί το ίδιο ακριβώς, η συνεχής επαφή. Οι αποχωρισμοί είναι εκ των πραγμάτων λιγότεροι. Όχι μόνο το παιδί αλλά και η μαμά πρέπει να συνηθίσει τον καθημερινό αποχωρισμό, ειδικά η συγκεκριμένη.

Η πρώτη μέρα του στο σχολείο θα είναι και η μέρα των τέταρτων γενεθλίων του. Το χιλιοειπωμένο ο χρόνος περνάει γρήγορα αποδεικνύεται πιο αληθινό από ποτέ. Βλέπω φυσικά ότι μεγαλώνει ημέρα με την ημέρα, ότι αυτονομείται και απομακρύνεται με μικρά ανεπαίσθητα βήματα, αλλά τώρα πια θα έχει εντελώς ξεχωριστή και δική του ζωή που εγώ θα πληροφορούμαι μόνο από τα λεγόμενά του. Λογικό και αναμενόμενο θα πει κανείς, απλά περίμενα ότι θα συνέβαινε κάπως αργότερα, όταν ας πούμε θα έφευγε με υποτροφία στο Χάρβαρντ...

Εκείνη την ημέρα σκέφτομαι να εκτονώσω δημιουργικά την έντασή μου μέχρι να φτάσει η ώρα για το σχόλασμα. Μπορώ να τελειώσω τις ανακατατάξεις που έχω ήδη ξεκινήσει στη βιβλιοθήκη, να ευθυγραμμίσω τα πουλόβερ στην ντουλάπα με τα χειμωνιάτικα ή να πλύνω το ψυγείο. Υπάρχουν τόσες διασκεδάσεις μέσα σε ένα σπίτι! Ή μπορώ να τον ξεπροβοδίσω, να πάρω ένα παγούρι νερό και ένα καπέλο και να βγω στον δρόμο να περιμένω το σχολικό.

7 σχόλια:

Μαριλένα είπε...

Καλή σχολική χρονιά, Διόνα, να μας πεις τελικά τι έκανες και τις εντυπώσεις τις δικές του!

mamma είπε...

Αχ, αυτοί οι γονείς! :-P


Κουράγιο μανούλα, μέχρι να ανοιγοκλείσεις τα ματάκια σου θα έχει τελείωσει η πρώτη μέρα και ο γιόκας σου θα είναι στην αγκαλιά σου.

Πολλά φιλιά στο νέο :)

popelix είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
popelix είπε...

Καλή αρχή!

Διόνα είπε...

Μαριλένα, ευχαριστούμε. Θα ενημερώσω και για τους δυο μας :-)
Καλή σχολική χρονιά και σε εσάς.

Mamma, ναι αυτό πιστεύω κι εγώ, όπως όλα τα πράγματα είναι πιο απλά όταν συμβαίνουν παρά όταν τα φαντάζεσαι.

Popelix, ευχαριστούμε πολύ!

athens, athens είπε...

πρώτη μέρα στο σχολείο
breath in.....breath out...
breath in.....breath out...
breath in.....breath out....
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
...

Διόνα είπε...

Να μην ξεχάσω να αναπνέω, να μην ξεχάσω να αναπνέω, να μην...

Related Posts with Thumbnails