22.10.09

Ενδιαφέρον!

Το βιβλίο Σε ενδιαφέρουσα!, της Βίκι Ιοβάιν, σε μετάφραση της Κασσιανής Μπουλούκου, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ. Η συγγραφέας είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών και σίγουρα γνωρίζει την εγκυμοσύνη από πρώτο χέρι.

Σκοπός της και σκοπός του βιβλίου είναι μια καταγραφή της εγκυμοσύνης, ακόμα και πριν να γίνει επισήμως αντιληπτή, μέχρι τη γέννα και λίγο μετά, από την πλευρά της εγκύου και όσων την απασχολούν. Το βιβλίο κάνει αναφορές σε ιατρικά θέματα χωρίς να εμβαθύνει και, όπως τονίζει η πολλάκις μαμά και συγγραφέας του, στόχος είναι να αποκαλύψει όλα όσα θέλει να μάθει μια έγκυος και θα προτιμούσε να κουβεντιάσει αποκλειστικά και μόνον με τις φίλες της!

Το ύφος είναι απλό και αστείο και πετυχαίνει αυτό που θέλει, να φανταστείς δηλαδή ότι έχεις μπροστά σου τη συγγραφέα ή μια φίλη σου η οποία σου αποκαλύπτει την εγκυμοσύνη σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια. Γέλασα πολύ με τον τρόπο που καταπιάνεται με τα διάφορα θέματα που αντιμετωπίζει μια έγκυος, από την πρωινή ναυτία που μας παρουσιάζεται σαν ένα απλό, φυσιολογικό σύμπτωμα και που για κάποιον ανεξήγητο λόγο κανείς δεν μας φανερώνει ότι μπορεί να είναι κάλλιστα ολοήμερη και ότι για αρκετούς μήνες ίσως να μην στεριώσει ψίχουλο μέσα μας, μέχρι τα ρούχα και τη μόδα της εγκυμοσύνης και τις σχέσεις μας με τους μέλλοντες πατέρες για εννιά (δέκα) μήνες (όπως δεν παραλείπει να τονίζει σε ολόκληρο το βιβλίο).

Η Βίκι Ιοβάιν και οι φίλες της, τις οποίες δεν παραλείπει να αναφέρει, μας δίνουν όλη τη γνώση και τη σοφία τους πάνω στο θέμα της εγκυμοσύνης, του τοκετού και των πρώτων εβδομάδων με το μωρό. Αν θέλετε να μάθετε πόσο εύκολα θα πάρετε κιλά και πόσο δύσκολα θα τα χάσετε, αν τρέμετε ότι θα είστε η πιο κακοντυμένη έγκυος ή η χειρότερη μητέρα του κόσμου και διστάζετε να ρωτήσετε τον γιατρό σας, ανατρέξτε στο βιβλίο Σε ενδιαφέρουσα! και απολαύστε τις αναλύσεις του!

7 σχόλια:

popelix είπε...

Φιρί-φιρί το πας για το δεύτερο!

Αστειεύομαι φυσικά. :-p

Διόνα είπε...

Popelix, δημιουργώ ατμόσφαιρα :-)

annie είπε...

Ωραίο, ευκολοδιάβαστο, ενημερωτικό, αστείο. Το κεφαλαιο που αφορά στους συντρόφους των εγκύων με τρομοκράτησε και άμεσα απευθύνθηκα στον άμεσα ενδιαφερόμενο, ο οποίος μου διέψευσε και τις 15 φοβίες των συντρόφων, προς μεγάλη μου αγαλίαση!!! Αγαπημένη ατάκα, αναφερόμενη στα εντερικά θέματα: "Ότι μπαίνει φυσικά και θα πρέπει να βγει, όσο σκληρό ή σκούρο και αν είναι".

Διόνα είπε...

Annie, πολύ χαίρομαι που ο άμεσα ενδιαφερόμενος σύντροφος είναι ατρόμητος μπροστά στο θαύμα της φύσης και τη μετάλλαξη που υφιστάμεθα οι δόλιες μάνες! Εύχομαι να κρατήσει εννιά (δέκα) μήνες και ακόμη περισσότερο.

Η δική μου αγαπημένη ατάκα είναι κάπως έτσι: η πρωινή ναυτία δεν σταματάει το μεσημέρι! Καθένας με τον πόνο του :D

Διόνα είπε...

Αλήθεια, σου πήρε λιγότερες από 24 ώρες να το τελειώσεις;;;

annie είπε...

Έχω κάνει όμως τρελή προπόνηση με βιβλία για διδακτορικό, τύπου Applied Grammatology ή Σημειολογικές Προσεγγίσεις του Θεατρικού Φαινομένου, οπότε οι 24 ώρες είναι ήδη πολλές για ένα ενδιαφέρον βιβλίο που λέγεται Σε ενδιαφέρουσα...

Διόνα είπε...

Ειδικά όταν είσαι και σε ενδιαφέρουσα!

Related Posts with Thumbnails