9.11.09

Κυριακάτικο

Τη Κυριακή το πρωί στις δέκα παρά οι δρόμοι ήταν κλειστοί για τον Μαραθώνιο. Είναι απίστευτο πόσο ήσυχη είναι η Αθήνα όταν δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα. Το μόνο που ακουγόταν ήταν ένα τσικ τσικ από τη βροχή πάνω στην ομπρέλα μου και πού και πού κάποιος δρομέας που περνούσε. Ξεκίνησα νωρίτερα από τους κυρίους της οικογένειας για να πάρω τα εισιτήρια που είχαμε ήδη κλείσει τηλεφωνικώς και κάθισα να τους περιμένω σε ένα ξενοδοχείο δίπλα. Είχα μαζί μου το Rock 'N' Roll επειδή ήταν μικρό και χωρούσε στην τσάντα μου και ύστερα σκέφτηκα ότι ήταν κάπως αστείο που διάβαζα θέατρο περιμένοντας να πάω στο θέατρο.

Είδαμε Τα Μαγικά Μαξιλάρια του Ευγένιου Τριβιζά σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, στο Εθνικό Θέατρο. Η παράσταση ήταν εξαιρετική με εκπληκτική αισθητική και πολύ ωραίες ερμηνείες. Ουσιαστικά αισθάνθηκα ότι ήταν μια παράσταση για παιδιά και ενήλικες εξίσου χωρίς να είναι κουραστική για κανέναν από τους δύο.

Ο γιόκας ήταν απορροφημένος σε όλη τη διάρκεια και απόλυτα συγκεντρωμένος στο θέαμα που παρακολουθούσε, του άρεσε πολύ και το ευχαριστήθηκε όπως και οι δυο γονείς του.

Αν σκέφτεστε να δείτε τα Μαγικά Μαξιλάρια, καλό είναι να φροντίσετε από πριν για τα εισιτήρια καθώς εξαντλούνται πολύ νωρίς για κάθε παράσταση. Έκλεισα τα δικά μας τη Δευτέρα για την επόμενη Κυριακή και υπήρχαν ήδη πολύ λίγα διαθέσιμα. Το παρακάτω κείμενο είναι από την ιστοσελίδα του Εθνικού Θεάτρου.

Στη χώρα του άπληστου Βασιλιά Αρπατίλαου απαγορεύονται οι ...Κυριακές, τα πάρτυ γενεθλίων, οι παιδικές χαρές, μέχρι και ο λόξυγκας! Όλοι δουλεύουν νύχτα-μέρα για να γεμίζει με διαμάντια το θησαυροφυλάκιό του Βασιλιά. Ο καταχθόνιος σύμβουλός του, Σαυρίλιος Βρισελιέ, σχεδιάζει να καταργήσει ακόμη και τα όνειρα με την καινούργια του εφεύρεση, τα «εφιαλτικά μαξιλάρια», για να δουλεύουν όλοι περισσότερο, χωρίς γκρίνιες και παράπονα. Όμως σε αυτή την απόπειρα θα βρει απέναντί του την αντίσταση των παιδιών, που με τη βοήθεια του δασκάλου τους θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν το τρομερό σχέδιο.

4 σχόλια:

mamma είπε...

Εμείς πάντως ψηθήκαμε και θα πάμε να το δούμε :)

Διόνα είπε...

Ωραία, mamma, νομίζω ότι θα το χαρείτε.

ariadni είπε...

Κι ότι έβλεπα το διαφημιστικό τραίηλερ στην τηλεόραση και έλεγα πότε επιτέλους θα είμαστε σε ηλικία να μπορέσουμε να παρακολουθούμε τέτοιες παραστάσεις! :)

Διόνα είπε...

Αριάδνη, δεν θυμάμαι ακριβώς τις δικές σας ηλικίες, πάντως στο κοινό υπήρχαν αρκετά μικρότερα παιδιά, πχ γύρω στα δύο, τα οποία παρακολουθούσαν αγκαλιά στους γονείς τους. Μια μικρή μάλιστα δίπλα μας, ίσως γύρω στα 3 αυτή, κοιμήθηκε για λίγο και συνέχισε να παρακολουθεί όταν ξύπνησε φρέσκια!

Related Posts with Thumbnails