19.1.10

Αγοραστικό (από το παζάρι)

Οι αγορές για το τέκνο από το παζάρι βιβλίου του συνδέσμου εκδοτών βιβλίου στην πλατεία Κλαυθμώνος:
Ο περίεργος Γιωργάκης πάει στη σοκαλατοποιία, Μάργκρετ & Χ. Α. Ρέυ
Ο περίεργος Γιωργάκης φτιάχνει τηγανίτες, Μάργκρετ & Χ. Α. Ρέυ
Ο περίεργος Γιωργάκης πάει σινεμά, Μάργκρετ & Χ. Α. Ρέυ
Κίτρινο ή πράσινο; Μπέκη Μπλουμ - David Morichon
Το ανθρώπινο σώμα, οδηγός για παιδιά, Δρ. Ναόμι Κραφτ

Και για μένα:
Ο Ιπποπόταμος, Στίβεν Φράι
Σάτιρες, Νίκος Δήμου
Ινδία, ένας άλλος τρόπος ζωής, Τζαννής Τζαννετάκης

Τον περίεργο Γιωργάκη (Curious George) τον είχα ακούσει πολύ παλιά και τον θυμήθηκα σε μια ανάρτηση της Σοφίας για το περσινό παζάρι βιβλίου. Τα πρώτα βιβλία της σειράς γράφτηκαν από ένα ζευγάρι συγγραφέων και ακολούθησαν και άλλα. Δυστυχώς βρήκα μόνο τρεις από τις περιπέτειες του Γιωργάκη, ο οποίος είναι ένα μικρό περίεργο πιθηκάκι.

Στο φετινό παζάρι υπάρχουν πολλά βιβλία για παιδιά. Πολλά είναι παλιές εκδόσεις, κάτι που ισχύει και για τα βιβλία ενηλίκων. Αν όμως έχετε χρόνο και ψάξετε θα βρείτε αρκετά ωραία βιβλία για παιδιά. Σε κάποιο βαθμό είναι και θέμα τύχης ανάλογα με τη μέρα και ώρα που θα επισκεφτείτε το παζάρι καθώς οι στοίβες με τα βιβλία ανανεώνονται.

Μου άρεσε πολύ το βιβλίο Κίτρινο ή πράσινο; των Μπέκη Μπλουμ - David Morichon από τις εκδόσεις Ζεβρόδειλος. Είναι μια ιστορία με διάφορα ζώα τα οποία πρωταγωνιστούν και σε άλλα βιβλία της ίδιας σειράς και πολύ μετάνιωσα που δεν αγόρασα περισσότερα. Γενικά αξίζει να επισκεφτείτε το παζάρι και να κάνετε αγορές για παιδιά αλλά και δικές σας. Είναι μέχρι τις 24 Ιανουαρίου από τις 10.00 έως τις 21.45. Οι τιμές ξεκινούν από 1,00 ευρώ. Τα ψώνια μου ήταν 8 βιβλία και κόστισαν 22,50.

Για λεπτομέρειες των τίτλων επισκεφτείτε τους συνδέσμους.

3 σχόλια:

Σοφία είπε...

Αχ κρίμα που δεν θα είμαι εκεί για το φετινό παζάρι! Τουλάχιστον απ' ό,τι βλέπω δεν έχουν φέρει καινούριους "Γιωργάκηδες" που τους αγοράζω ευλαβικά για ανήψια και βαφτιστήρια.

Ευχαριστώ πολύ για το λινκάρισμα :-)

Διόνα είπε...

Ναι Σοφία, δεν είχε πολλούς, είδα μάλιστα στην φωτογραφία της δικής σου ανάρτησης ότι είχες πάρει αρκετούς... Επίσης να σου πω ότι εγώ δεν τους έχω συναντήσει σε πολλά βιβλιοπωλεία, βασικά μόνο στο Public, εκτός αν δεν έτυχε.

Παρακαλώ :-)

Σοφία είπε...

Παλιότερα είχα ρωτήσει μια φίλη μου που έχει βιβλιοπωλείο, και μου είχε πει ότι Ο Μικρός Γιωργάκης δεν κυκλοφορεί πια. Ό,τι βιβλία της σειράς εμφανίζονται σε παζάρια κ.λπ. είναι στοκ. Κρίμα και είναι τόσο ωραία σειρά!

Related Posts with Thumbnails