2.2.10

Βαμμένο

Το καλοκαίρι μετά τις διακοπές που φτιάξαμε το δωμάτιο του γιόκα, πήραμε-δώσαμε έπιπλα, κάναμε ανακατατάξεις και αλλαγές, δεν προλάβαμε να το βάψουμε και το αφήσαμε για αργότερα. Τελικά το αργότερα ήρθε το τελευταίο σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου, μια εποχή που όπως όλοι γνωρίζουμε είναι η πλέον κατάλληλη λόγω καιρού για βαψίματα!

Τέλος πάντων το δωμάτιο βάφτηκε και το αποτέλεσμα είναι πολύ ωραίο. Τρεις τοίχοι σε γαλάζιο έντονο αλλά όχι φανταχτερό και ένας τοίχος με εσοχή και παράθυρο σε πολύ σκούρο μπλε. Ο συνδυασμός δεν είναι πρωτότυπος για αγορίστικο δωμάτιο αλλά οι αποχρώσεις αποδείχτηκαν πετυχημένες και το σύνολο με τα ανοιχτόχρωμα έπιπλα άρεσε πολύ και στον ένοικο και στους ευτυχείς γονείς.

Τώρα είναι έτοιμο για φωτογράφηση καταλόγου, μόνο που δυστυχώς δεν υπάρχουν ντοκουμέντα. Με τα δικά μας βαψίματα και τη σχετική έρευνα στο διαδίκτυο για παιδικά δωμάτια, κατέληξα ότι για μένα τα βασικά σημεία ενός παιδικού δωματίου είναι τα εξής:
  • Χρώματα που αρέσουν στο παιδί που ζει στον χώρο και δεν φρικάρουν τον γονιό.
  • Μεγάλοι αποθηκευτικοί χώροι με εύκολη πρόσβαση γιατί δεν έχει νόημα να υποδεικνύεις σε ένα παιδί να τακτοποιήσει αν δεν μπορεί να φτάσει τα ράφια του.
  • Χώρος στο πάτωμα για να μπορεί να παίζει με άνεση και να απλώνει παιχνίδια έχοντας ελευθερία κινήσεων.
  • Τραπέζι ή γραφείο με σχετικά άδεια επιφάνεια εργασίας, διότι ακόμα και αν δεν είναι σε ηλικία να κάνει μαθήματα, θα μπορεί να κάθεται να ζωγραφίζει ή να παίζει κάτι και να εξοικειώνεται με τη διαδικασία "κάθομαι σε καρέκλα και εργάζομαι σε τραπέζι χωρίς να χοροπηδάω".
  • Μια επιφάνεια για να συγκεντρώνει και να κολλάει ό,τι θεωρεί διακοσμητικά ενδιαφέρον. Γιατί κακά τα ψέματα, όσο ωραία και αν έχουμε διακοσμήσει το δωμάτιο, όσο προσεκτικά και αν έχουμε διαλέξει το χρώμα και τα αντικείμενα, θα έρθει η στιγμή που το παιδάκι μας θα θελήσει να γεμίσει όλους τους τοίχους με τις μεταμορφώσεις του Ben 10 ή με το πριγκιπικό στέμμα, το πριγκιπικό γοβάκι ή το πριγκιπικό πόνυ της πριγκιπικής πριγκίπισσας και τότε χάνεται και η αισθητική αλλά και το φρεσκοβαμμένο χρώμα από το κόλλησε-ξεκόλλησε. Το δικό μας το τέκνο, για παράδειγμα, έχει δυο φύλλα ντουλάπας που μπορεί να "διακοσμεί".
  • Σημαντικό είναι επίσης το δωμάτιο να είναι ασφαλές, να μην υπάρχουν πολύ αιχμηρές γωνιές ή ασταθή έπιπλα, όπως μια ψηλή βιβλιοθήκη που δεν έχει στερεωθεί στον τοίχο. (Φυσικά όταν πρόκειται για μικρό παιδί, υπάρχουν ένα σωρό πράγματα που πρέπει να φροντίσει κανείς στο παιδικό δωμάτιο και βασικά να είναι και ο ίδιος πάντα παρών.)

Οι φωτογραφίες είναι από δωμάτια που μου άρεσαν αλλά που ξέρω ότι δεν γίνεται να υπάρξουν στον πραγματικό κόσμο για περισσότερα από 3 δευτερόλεπτα μετά από το σιγύρισμα και τις βρήκα εδώ.

6 σχόλια:

popelix είπε...

Ω ναι, είναι ουτοπία αυτά τα καταπληκτικά δωμάτια!

Διόνα είπε...

Επίσης μου φαίνονται πάντα τόσο άδεια, ούτε ο μινιμαλισμός είναι εφικτός!

Ανώνυμος είπε...

Ετοιμαστείτε και για την αφίσα του Καραγκούνη σε κεντρικό σημείο του δωματίου...
dmpexr

Διόνα είπε...

Τον οποίο τον λέει Καραγκούντης!
:D

Aριάδνη είπε...

χαχαχαχα απίθανος είναι ο συνονόματός μας, άκου εκεί Καραγκούντις....αμέσως την έκανε την σύνδεση :)

Με γειά το δωμάτιο σας, πολύ όμορφο μου ακούγεται και κυρίως πρακτικό. Εγώ σκέφτομαι να βάλω ταπετσαρία παιδική που πρόσφατα είδα σε ένα παιδικό δωμάτιο φίλων μας και ενθουσιάστηκα... :)

Διόνα είπε...

Αριάδνη κι εμένα μου αρέσει πολύ η ιδέα της ταπετσαρίας, δίνει πολύ διαφορετική εικόνα, με το καλό και οι δικές σας αλλαγές λοιπόν!

Related Posts with Thumbnails