18.2.10

ΗλικιωμένοΉ πώς να μην φερθείτε εντελώς ξενέρωτα σε 10 βήματα.

1. Όταν το τέκνο σας επισκέπτεται ξαδέλφια ή φίλους, αφήστε το να παίξει και να ευχαριστηθεί, μην έχετε το άγχος της επίσκεψης. Εγώ ομολογώ ότι το χάνω λίγο αυτό αλλά θέλω να πιστεύω ότι θα το βελτιώσω.

2. Απολαύστε το τέκνο σας που κοιτάζει τον μεγάλο του εξάδελφο με βλέμμα λατρείας του τύπου έτσι κουλ θέλω να γίνω κι εγώ όταν μεγαλώσω.

3. Δοκιμάστε να αποστηθίσετε τουλάχιστον τρία ονόματα ξένων ποδοσφαιριστών και τις ομάδες στις οποίες ανήκουν. Προσοχή στις παγίδες. Οι ξένοι ποδοσφαιριστές δεν ανήκουν πάντα σε ξένες ομάδες, ο κανόνας ότι κάθε ελληνική ομάδα πρέπει να έχει το ανώτατο δύο ξένους παίκτες είναι ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΟΣ!

4. Ακούστε μουσική από συγκροτήματα που δεν γνωρίζετε και πείτε ότι σας αρέσει. Μην αρχίσετε να αναπολείτε. Α, εμείς θυμάμαι τότε ακούγαμε Sandra... Τσ τσ τσ!

5. Μην παραπονεθείτε ότι η μουσική είναι δυνατά.

6. Μην αρχίσετε να κουνάτε το κεφάλι σας στον ρυθμό. Η υπερβολική προσπάθεια δεν θα λειτουργήσει υπέρ σας. Θα σας δουλέψουν ψιλό γαζί και θα πιαστεί και ο λαιμός σας.

7. Όταν στη συζήτηση προκύψουν άγνωστες έννοιες όπως κάρτες ή τάπες, κρύψτε την άγνοιά σας και αποφύγετε ερωτήσεις όπως: μα γιατί τις μαζεύετε ή τι θα πει τάπες;!

8. Μην απατάστε ότι το ενδεχόμενο χάσμα μεταξύ σας είναι λόγω φύλου, π. χ. τα αγόρια μιλάνε για μπάλα, τα κορίτσια για ρούχα, ένα σαφώς πιο προσιτό θέμα για εσάς μια κομψή κυρία. Είναι χάσμα ΓΕΝΕΩΝ.

9. Μην περιφέρεστε με το φλιτζάνι το τσάι στο χέρι στον χώρο όπου παίζουν τα παιδιά κάνοντας ανέμελα ερωτήσεις με προφανή απάντηση όπως, παίζετε; Θα σας έρθει καμιά μπαλιά μέσα στο earl grey ή θα γλιστρήσετε πάνω σε κανέναν πειρατή.

10. Μην προσπαθείτε να ανοίξετε φιλική συζήτηση με τις ατάκες, πώς πάει το σχολείο, ποιο μάθημα σου αρέσει περισσότερο και έχεις διαβάσει για αύριο; Θα γκρεμιστεί μπροστά στα έκπληκτα μάτια σας το όποιο κουλ προφίλ έχετε κατορθώσει να χτίσετε μέχρι εκείνη τη στιγμή παλεύοντας να τηρήσετε τα παραπάνω...

Η εικόνα εδώ.

8 σχόλια:

peekaboo είπε...

Para para poly xrisima, Diona, ta simeiono kai tha matho apexo. Me dyo agoria sto spiti prepei na strotho na proetoimasto, allios tha eimai synexeia i mama to oufo pou leei asxeta pragmata

Διόνα είπε...

Peekaboo, είναι εφόδια ζωής!
Αν και μεταξύ μας, δεν νομίζω ότι μπορούμε να αποφύγουμε τον χαρακτηρισμό ούφο, βλ. Βήμα 8 για το χάσμα :D

sousou είπε...

ΘΕΪΚΟ!!!
:-D

Διόνα είπε...

Sousou :D

Σοφία είπε...

Χαχα σωστήηηηη!

Διόνα είπε...

Καλημέρα, Σοφία, καλό Σ/Κ :D

Effie είπε...

Πολύ καλά! Χρήσιμα και για εμάς τις θείες! :)

Διόνα είπε...

Effie, χρήσιμες προτάσεις για όλη την οικογένεια :)

Related Posts with Thumbnails