3.3.10

Ενημερωτικό

Έχω αμελήσει να ανεβάσω φωτογραφίες του Πράσινου και ποιος ακούει τη διεύθυνση του ιστολογίου ότι δεν αναφέρομαι στο κατοικίδιο της οικογένειας.

Ο Πράσινος είναι ένα λάβμπερντ αγνώστου φύλου, αν και σύμφωνα με τις ενδείξεις πρέπει να είναι αρσενικό, τουλάχιστον πετύχαμε το όνομα. Ενδείξεις αποτελούν οι συνεχείς εκδηλώσεις τρυφερότητας σε ένα φουντωτό παιχνίδι που κρέμεται από ψηλά στο κλουβί του και με το οποίο ασχολείται ο Πράσινος τουλάχιστον πέντε με έξι φορές την ημέρα! Οι ειδικοί λένε ότι αν ήταν θηλυκό θα ήτο αδιάφορο. Το δε παιχνίδι εκτός από φούντα διαθέτει και κουδουνάκι και έτσι στο σπίτι μας ξέρουμε πάντα για ποιον χτυπά η καμπάνα. (Και εδώ θα σταματήσω προτού να γίνει το ιστολόγιο αμέρικαν μπαρ!)

Τα απογεύματα που όλη η οικογένεια συγκεντρώνεται στο σπίτι, βγαίνει το πτηνό να κάνει τη βόλτα του. Πετάει εδώ κι εκεί αλλά περισσότερο κάθεται σε ψηλά κλαδιά όπου βρει. Κυρίως περιμένει να σηκωθεί κάποιος από τη θέση του για να πάει κάπου αλλού μέσα στο σπίτι και να καθίσει στο κεφάλι του. Σαν να καλεί ταξί. Ευτυχώς απλά κάθεται και τον μεταφέρουμε χωρίς να θελήσει τουαλέτα στην κόμη μας. Για αυτόν τον σκοπό έχει επιλέξει ένα συγκεκριμένο σημείο, το καπέλο ενός φωτιστικού στο τραπεζάκι, το οποίο όσο και να το καθαρίζουμε επιμένει να μην καθαρίζει και είναι στο πρόγραμμα να αλλαχτεί.

Τον Μάιο ο Πράσινος θα γίνει δύο χρονών. Δεν ξέρω αν ο γιος μας προτείνει να του πάρουμε κάποιο δώρο ή να κάνουμε μια σεμνή τελετή. Την Πρωτοχρονιά είχε ζητήσει να του αγοράσουμε ένα παιχνίδι για το κλουβί, το οποίο έμεινε συσκευασμένο κάτω από το δέντρο και ανοίχτηκε μαζί με τα δικά του.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να του πάρετε μια γατούλα...

Διόνα είπε...

Ανώνυμε, τότε θα γίνουμε Σιλβέστερ και Τουϊτι κι εγώ η γιαγιά που θα τους κυνηγάω με τη σκούπα.

Demi είπε...

Είναι γλύκα!!!
Να του πάρετε μια φιλενάδα να γίνουν ταίρι;

Διόνα είπε...

Demi, το σκεφτόμαστε, όχι απαραίτητα για ταίρι όμως, δεν είναι εύκολο να καταλάβεις το φύλο.

Αν πάρουμε όμως ένα άλλο από μικρό σε ξεχωριστό κλουβί και σιγά σιγά μάθουν να κάνουν παρέα, τότε θα έχει συντροφιά. Υπάρχει όμως και η περίπτωση να μην συνηθίσουν το ένα το άλλο επειδή δεν είναι από μικρά μαζί και να... φαγωθούν.

mamma είπε...

Επιτέλους, είχα αρχίσει να απογοητεύομαι πως θα ξαναδώ τον Πράσινο.

Διόνα είπε...

Mamma, είναι πολύ δημοφιλής :)

Related Posts with Thumbnails