5.5.10

Άπειρο

Ο γιόκας έκανε πρώτη φορά πυρετό ένα απόγευμα όταν ήταν 13 μηνών. Είχαμε πάει επίσκεψη σε φίλους μας και ήταν μια χαρά. Φτάνοντας στο σπίτι τον πήρα αγκαλιά από το αυτοκίνητο και αισθάνθηκα το δέρμα του να καίει. Το θερμόμετρο έδειξε 39,5 και τη διαπίστωση διαδέχτηκε ο πανικός της απειρίας.

Η γιατρός μας είπε στο τηλέφωνο να μην αφήνουμε ποτέ να ανεβαίνει τόσο πολύ, αλλά δεν ξέρω πώς θα το είχαμε προλάβει, πραγματικά τον παρακολουθούσαμε συνέχεια όσο έπαιζε και κυκλοφορούσε και η άνοδος της θερμοκρασίας του πρέπει να έγινε απότομα σε λιγότερο από ένα τέταρτο της ώρας.

Του δώσαμε αντιπυρετικό και τον βάλαμε κάτω από το ντους. Επαναλαμβάναμε και τα δύο ανά τρεις ώρες στη διάρκεια της νύχτας αλλάζοντας στο ενδιάμεσο ιδρωμένα φανελάκια και το πρωί ο πυρετός εξαφανίστηκε όπως είχε έρθει. Εντωμεταξύ είχαμε πάρει επιπλέον χρήματα από μηχάνημα ανάληψης, είχαμε ετοιμάσει μια τσάντα με ρούχα, πάνες και λίγο γάλα σκόνη, είχαμε ελέγξει τη βενζίνη στο αυτοκίνητο και την μπαταρία στο κινητό, ήμασταν έτοιμοι σε περίπτωση έκτακτης αναχώρησης για το νοσοκομείο και προσποιούμασταν τους ψύχραιμους.

Νομίζω ότι από εκείνη την πρώτη φορά που αρρώστησε για λίγες ώρες, αποκτήσαμε την αίσθηση ότι ξέρουμε πια τι να κάνουμε και την ψευδαίσθηση του ελέγχου που τόσο βοηθάει μερικές φορές...

2 σχόλια:

peekaboo είπε...

eisai poly tyxeri Diona, an arrostise proti fora stous 13 mines kai an arrostainei ligo.
emas arrostise proti fora otan itan 6,5 minon (diladi ligo meta afou pige sto stathmo), kai apo tote kathe xeimona 1-2 fores to mina, to synolon, pano apo 15 fores.
To proto 39.4 pou eida itan sok, alla pleon ta 40aria einai psomotyri kai mexri to 40.1, 40.2 den idronei to afti mas !

Διόνα είπε...

Peekaboo, δεν αρρωσταίνει συχνά και όταν συμβαίνει έχει σχετικά μικρό κύκλο, ακόμα και φέτος που αρρώσταινε πιο συχνά λόγω σχολείου. Επίσης τον επιβάρυναν πολύ τα κρεατάκια και αυτό ελπίζω ότι είναι πια παρελθόν.

Related Posts with Thumbnails