18.5.10

Αναγνωστικό (στο Facebook)

Η φίλη Α. με ενημέρωσε για την ύπαρξη μιας πολύ ενδιαφέρουσας ομάδας στο Facebook. Λέγεται Παιδιά που διαβάζουν! και έχει δημόσιο περιεχόμενο. Ακολουθεί η περιγραφή της ομάδας από τους δημιουργούς της.

Το γκρουπ το φτιάχνουν δυο γονείς μικρών παιδιών που συνεχώς συναντούν παιδιά που ΔΕΝ διαβάζουν, και που αν τα αποκαλωδιώσεις, από την τηλεόραση ή κάποιο από όλα τα φρικαλέα ηλεκτρονικά παιχνίδια, παραπατούν σα χαμένα. Δεν είναι μόνο ότι δε διαβάζουν. Δεν ξέρουν να κουβεντιάσουν, δεν ξέρουν να κάνουν παρέα με τον εαυτό τους, δεν ξέρουν να παίξουν παιχνίδια μη ηλεκτρονικά -- άντε, εκτός από ποδόσφαιρο!
Φτιάχνουμε λοιπόν το γκρουπ για να έρθουμε σε επαφή με άλλους γονείς παιδιών, σε ηλικίες από 6 ως 13 ετών, που τα παιδιά τους αγαπούν το διάβασμα, ΔΕΝ είναι καλωδιωμένα, έχουν ζωντανά ενδιαφέροντα, το βιβλίο, την κουβέντα, το παιχνίδι. Το κάνουμε για να συνεργαστούμε με άλλους γονείς, να δώσουμε ιδέες για το πως κανείς μπορεί να τους καλλιεργήσει την αγάπη για το βιβλίο, να φτιάξουμε άτυπες λέσχες ανάγνωσης για παιδιά, να τα βοηθήσουμε, τα δικά μας και τα άλλα, να αποκτήσουν μέσα από το βιβλίο περισσότερα ενδιαφέροντα. Όσοι συμφωνείτε, ελάτε να συνεργαστούμε για το καλό των παιδιών μας.

2 σχόλια:

mamma είπε...

Ενδιαφέρον. Θα το ψάξω :)

Διόνα είπε...

Mamma, ναι έτσι δείχνει :)

Related Posts with Thumbnails