14.6.10

Πέντε

δύσκολα ερωτήματα από τον γιόκα περί έρωτος και άλλων δαιμονίων....

1. Τι γίνεται η αγάπη όταν πεθάνει κάποιος;

2. Πού ήμουν πριν μπω στην κοιλιά σου;

3. Πώς αγαπηθήκατε με τον μπαμπά;

4. Όταν παντρεύεσαι είσαι με τον άλλο για πάντα;

5. Πότε θα πεθάνω/εις/ουμε;

Οι συζητήσεις για τον θάνατο κλείνουν έναν χρόνο και πλέον, τελευταία εισήχθησαν και οι ανθρώπινες σχέσεις, ίσως λόγω ηλικίας, λόγω σχολείου;

Φωτογραφία
Τι είναι το Πέντε;

10 σχόλια:

Μαριλένα είπε...

Δύσκολα πράγματα, ειδικά αν συνδυάσουμε το 2 και παραλλαγμένη την 5. Η πρώτη βέβαια πολύ ποιητική. Τι απαντάς σε καθεμιά?

Διόνα είπε...

Μαριλένα, δεν έχω στάνταρ απαντήσεις, επίσης χρησιμοποιώ κι εγώ ερωτήσεις για να κερδίσω λίγο χρόνο και για να δω τι σκέφτεται, εσύ τι πιστεύεις ότι γίνεται; Δεν σώζεται όμως η κατάσταση.

Για τον κύκλο της ζωής προσπαθούμε να του δίνουμε χρονικούς σταθμούς, πχ παιδί, μεγάλος μπαμπάς μαμά, μεγαλύτερος παππούς γιαγιά, περισσότερο σε σχέση με την ηλικία και όχι τόσο με την ιδιότητα. Στην 4η ομολογώ ότι απάντησα ναι χωρίς λεπτομέρειες και ήρθε αμέσως η ανακουφισμένη απόκριση από τη μεριά του: Ωραία!

sousou είπε...

χα, χα, χα. Σούπερ συνδυασμός απάντησης και αντίδρασης για το 4, αλλά είμαι σίγουρη ότι σύντομα θα επανέλθει για διευκρινίσεις!!!
Πάντως οι ερωτήσεις του νέου είναι βασανιστικές για όλους...

Σοφία είπε...

Και εις ανώτερα σας εύχομαι :-)

mamma είπε...

Άντε, τυχερούλα! σκέψου κι εμάς που πρέπει ακόμα και στο 4 να απαντάμε ΟΧΙ :-P

Διόνα είπε...

Sousou, η ανακούφιση ήταν υποθέτω επειδή έτσι εξασφαλίζει τη γονεϊκή ευτυχία και συνεπώς την ασφάλειά του αλλά και επειδή έχουν αρχίσει στο σχολείο να δηλώνουν ποιον-α θα παντρευτούν και νομίζω ότι θέλει να δει τι ακριβώς σημαίνει... Θα έπρεπε κανονικά να υπάρχει λυσάρι για τέτοιες απαντήσεις...

Σοφία, η δε γκάμα των ερωτήσεων είναι ατελείωτη και η θεματολογία ποικίλει. Αυτές είναι οι πιο σοβαρές και βαθυστόχαστες. Χτες είχαμε μία ακόμα από την κατηγορία Εμείς και ο Κόσμος: Μαμά, τι είναι διάστημα;

Mamma, δύσκολες ερωτήσεις, δύσκολες απαντήσεις. Πολλές φορές τον αφήνω να με καθοδηγεί με την επόμενη δική του ερώτηση για διευκρινίσεις και δεν προχωράω αν δεν δω ότι δεν έχει την ανάλογη απορία ο ίδιος. Κερδίζω λίγο χρόνο για βαθιές ανάσες :)

Ανώνυμος είπε...

6. Να ζήσει το ζεύγος που γιορτάζει σήμερα την επέτειο 6 χρόνων γάμου! (Θυμάμαι καλά;) Με τις θερμότερες ευχές μου!
dmpexr

Διόνα είπε...

Αγαπητέ dmpexr, πολύ καλά θυμάσαι και σε ευχαριστούμε πολύ που μας σκέφτεσαι και μας εύχεσαι!

Φιλιά στην οικογένεια :)

Α, το τέκνο είπε ότι αφού είναι γιορτή σήμερα να φουσκώσουμε μπαλόνια και να παίξουμε! Κέφι, χορός, τραγούδι!

Ανώνυμος είπε...

Μιας και το ρίξαμε στις γιορτές περιμένoυμε από σένα mammaka οδηγίες για το καλύτερο cosmopolitan ή άλλα που έχετε ανακαλύψει.
dmpexr

Διόνα είπε...

dmpexr, θα οργανωθούμε :D

Related Posts with Thumbnails