24.6.10

Αναγνωστικό ποικίλο

Μερικά αποσπάσματα από βιβλία που διάβασα πρόσφατα, ωραία και ελαφρώς συγκινητικά (τα αποσπάσματα, όχι το σύνολο). Αν και αυτό με τη συγκίνηση δεν μου είναι και δύσκολο, τελικά το μόνο κείμενο που μπορώ να διαβάσω πλέον με ουδέτερη ματιά είναι τα συστατικά στην ετικέτα του σαμπουάν... Πολύ περιοριστικό αυτό στις επιλογές ανάγνωσης!

"... που καλεί αφενός το γονιό ως πρωταγωνιστή και αφετέρου το παιδί ως κεντρικό ήρωα σε μια πορεία ζωής στην οποία ο γονιός θα μείνει πίσω και το παιδί θα προχωρήσει μπροστά..."

Δρ. Θάνος Ασκητής, Γονείς και Παιδί, εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ 2006

Ένας πατέρας μιλάει στον γιο του:
"People can't always do the things they think they can... I mean... things we sometimes manage to do by luck or biology makes us believe we can win over life by "willing" it! And when that fails all we have left is love... "

Will Eisner's New York, Life in the Big City, WW Norton & Company Inc 2006

Ωραίο και το Juliet, Naked του Nick Hornby, Penguin Books 2010, επίσης γύρω από την απόκτηση οικογένειας, τις ανθρώπινες σχέσεις και ανάγκες, με πνεύμα και κατανόηση από έναν συγγραφέα που μου αρέσει από παλιά. Γνωστός και από τα μυθιστορήματά του που έγιναν πολύ γνωστές ταινίες, High Fidelity, και About a Boy.

4 σχόλια:

peekaboo είπε...

re mpas kai eisai egkyos kai se pianoun ta zoumia? gia check :))

ha, to juliet naked to evala xtes sti tsanta gia to maieytirio! anypomono

Διόνα είπε...

Peekaboo, μπααα, η συγκίνηση είναι μόνιμη παρενέργεια από την πρώτη εγκυμοσύνη :D

Τώρα ίσως αυτό που θα πω είναι λίγο spoiler για το juliet naked αλλά ο ήρωας έχει ολίγον μπλεγμένα τα οικογενειακά του, μήπως δεν είναι κατάλληλο για την περίσταση; Είπε αυτή που συγκινείται...

Με το καλό και ο δεύτερος γιος :)

Kalli είπε...

Σε καταλαβαίνω Διόνα! Και εγώ την συγκίνηση την έχω στο τσεπάκι μου! Απομεινάρη από την 1η εγκυμοσύνη. Ακόμη κι όταν ακούω το παιδικό τραγουδάκι που έχει στο κινούμενο σχέδιο της Tinkerbell, με πιάνουν ανεστεναγμοί!! Ναι δεν κάνω πλάκα!! Φαντάσου να δω συναισθηματική ταινία ή το κλασσικό "ιστορία μιας αγάπης"!! απαπαπα θα θέλω χαρτομάντηλα κούτες ολόκληρες!!! Δεν είσαι η μόνη λοιπόν, εάν σε παρηγορεί αυτό!

Διόνα είπε...

Ναι Kalli, κι εγώ δεν το περίμενα ότι θα μου έμενε, ό,τι έχει ειδικά σχέση με παιδί πολύ δύσκολα το διαβάζω ή το βλέπω σε ταινία :(
Τι να πεις...

Related Posts with Thumbnails