13.7.10

Δυσεπίλυτο

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάθε φορά που επιστρέφουμε από διακοπές, ακόμα και αν είναι ένα σαββατοκύριακο, τα πλυντήρια που πρέπει να βάλουμε με την επιστροφή φτάνουν έναν ασύλληπτο αριθμό.

Αφού στις διακοπές, τις καλοκαιρινές δηλαδή, το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα σορτς, μια μπλούζα και ένα μαγιό τα οποία εναλλάσσεις. Πώς γίνεται λοιπόν τα πλυντήρια που μπαίνουν να είναι ατελείωτα; Δεν θα έπρεπε να βάζουμε απλά ένα με τα προαναφερθέντα συν δυο τρεις πετσέτες για τη θάλασσα;

Αυτήν τη φορά νομίζω ότι έχουμε κάνει νέο οικογενειακό ρεκόρ πλυντηρίων. Λείψαμε μια εβδομάδα στη διάρκεια της οποίας το τέκνο κυκλοφορούσε στο εξοχικό της γιαγιάς του σαν να ήταν σε ελεύθερο κάμπινγκ, με τις στρώσεις αντηλιακού και αντικουνουπικού να διαδέχονται η μία την άλλη και το μαλλί να αγωνίζεται να γίνει ράστα. Στο τέλος της εβδομάδας αρρώστησε ξανά δυστυχώς και ανέβασε πολύ πυρετό, οπότε και άρχισε να δικαιολογείται η κατανάλωση ρούχων από τα ιδρωμένα φανελάκια που άλλαζε κάθε μισή ώρα.

Ποιος είναι ο μαθηματικός τύπος που μας δίνει τον αριθμό πλυντηρίων μιας οικογένειας μετά τις διακοπές; Έχει να κάνει με τον αριθμό των ημερών απουσίας, με τον αριθμό των μελών της οικογένειας, με τον τόπο προορισμού που απαιτεί πολύ κουβάλημα, με τη φροντίδα της νοικοκυράς που θέλει να φρεσκάρει όχι μόνο τα χρησιμοποιημένα αλλά και τα καθαρά για να φύγει η καραβίσια μυρωδιά τους; Και να μην αρχίσω να λέω για το σίδερο, να μην αρχίσω!

2 σχόλια:

Bookmommy είπε...

Πέρσι το καλοκαίρι όταν επιστρέψαμε από δύο εβδομάδες διακοπές πρέπει να είχα βάλει 6 πλυντήρια μπρός...φέτος που θα λείψουμε μόνο δέκα μέρες πόσα λέτε να είναι...Μήπως να βάλουμε στοιχήματα ΠΡΟΠΟ απο τώρα;

Διόνα είπε...

Bookmommy, χρειαζόμαστε έναν μαθηματικό επιστήμονα...

Related Posts with Thumbnails