23.8.10

Καλοκαιρρρινό 2010


Τέσσερις μήνες μετά από την εγχείριση το τέκνο έκανε διακοπές και τις καταευχαριστήθηκε. Πάρα τους περιορισμούς της (φ)ωτοασπίδας στο αριστερό αυτί μέχρι να αποβληθεί σε λίγους μήνες το εμφυτευμένο σωληνάκι, που σήμαινε σχετικά συντηρητικό μπάνιο αλλά άντε πες το αυτό στον λουόμενο, ο νέος κολύμπησε στα γαλανά νερά των Κυθήρων και της Αρκαδίας και απόλαυσε τις διακοπές του συνοδευόμενο από τους υπερήφανους γονείς.

Για πρώτη χρονιά φέτος κολυμπούσε αρκετή ώρα χωρίς να τρέμει μετά το δεκάλεπτο οπότε και έβγαινε, τον τυλίγαμε σε πετσέτα και τον ταΐζαμε καραμέλες-ζελεδάκια μέχρι να φύγει το μπλε χρώμα από τα χείλη του. Δυνατότερος, παχύτερος και με μεγαλύτερη αντοχή, το τελευταίο τετράμηνο οι αλλαγές στην ανάπτυξή του είναι ταχύτερες από ποτέ.

Αλλαγές σημειώνονται και στην καθαρότητα της ομιλίας. Με ελεύθερη μύτη και ελεύθερα αυτιά, ακούει και προφέρει πολύ πιο σωστά. Το μπέρδεμα του λάμδα και του ρω είναι πια παρελθόν ή μάλλον παρρρελθόν καθώς μετά από διακριτική επισήμανση και βοήθεια από τη μανούλα, ο γιόκας άρχισε να εντοπίζει το ρω μέσα στις λέξεις και να το βροντοφωνάζει σε κάθε ευκαιρία όπως: το Σρρρεκ το τέσσερρρα είναι τρρρισδιάστατο; Μήπως τελικά δεν έπρεπε να τον παρρροτρρρύνω;

Τώρα μένει και η μάχη για το σίγμα το οποίο δεν είναι εντελώς θήτα όπως ήταν αλλά απέχει ακόμα από το ιδανικό she sells seashells by the sea shore...

9 σχόλια:

popelix είπε...

Καλωσορίσατε! Και εμείς τα ίδια με το κολύμπι (η Άννα), ακόμα και με κύματα τεράστια έμπαινε μέσα και χοροπήδαγε! Ο μικρός περιοριζόταν σε κάστρα από άμμο και πετροπόλεμο με τη θάλασσα τις περισσότερες φορές. Θα αναρτήσω σχετικά από Σεπτέμβριο ;-)

Διόνα είπε...

Ευχαριστούμε, Popelix, καλή συνέχεια στις βουτιές σας!

sousou είπε...

Καλώςςς τουςςς!

λυγερη είπε...

Πολύ χαίρομαι ....
Περαστικές να είναι οι δοκμασίες σας.
Η ζωή δική του αλλά και δική σας. Χαρείτε την με όσο περισσότερη Υγεία.

Διόνα είπε...

Καλώς σας βρήκαμε, sssousssou :D

Λυγερή, καλώς ήρθες, σε ευχαριστώ πολύ!

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους, επέστρεψε η mammaka! Μας έλλειψες...

Διόνα είπε...

Γεια σου, Ανώνυμε :)

ab είπε...

η υπερδιόρθωση του ρρρ είναι απολύτως φυσιολογική - τελευταία ανακάλυψη γαρ...σιγά-σιγά θα το συνηθίσει, όπως όλοι όλα άλλωστε!

Διόνα είπε...

ab, χαίρρρομαι :-)

Related Posts with Thumbnails