27.9.10

Το επάγγελμα

Είμαστε στο αυτοκίνητο και το τέκνο ανακοινώνει ότι σκέφτεται τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει και πως μόλις σκεφτεί θα προβεί και στις σχετικές προγραμματικές δηλώσεις.

Έχει περάσει από τα παραδοσιακά αγορίστικα, όπως αστυνόμος, μάστορας, στον ευρέως επιθυμητό από όλα τα παιδιά γιατρό και τους τελευταίους μήνες δηλώνει σταθερά ότι θα γίνει φυσικός σαν τον παππού και τον μπαμπά για να κάνει πειράματα και να μαθαίνει για τη φύση. (Είναι αισθητή νομίζω η δική μου παντελής αποτυχία να ασκήσω οποιαδήποτε επιρροή και να τον κάνω να σκεφτεί έστω και εναλλακτικά τις χαρές της μετάφρασης...)

Τις τελευταίες εβδομάδες το επάγγελμα που θέλει να ακολουθήσει έγινε πιο σύνθετο, με τον εντυπωσιακό τίτλο του φυσικού-εξερευνητή, εκείνου που πρωταγωνιστεί σε ντοκιμαντέρ. (Τα δε ντοκιμαντέρ τα παρακολουθεί όλα ανεξαιρέτως, από τα πιο ανώδυνα για τα ζώα μέχρι τα πιο δύσκολα, για εμένα τουλάχιστον που δεν τα αντέχω ιδιαίτερα, αυτά τα ιατρικά με τα ανοιγμένα στομάχια, τις καρδιές και τους εγκεφάλους.)

Χτες, όμως, στο αυτοκίνητο όχι μόνο έδειχνε αρκετά προβληματισμένος αλλά δεν κατάφερε και να καταλήξει. Η αγωνία συνεχίζεται...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Mammaka, φαίνεται πως η δασκάλα του τέννις δεν είχε στολιστεί καταλλήλως για να τον εντυπωσιάσει και να τον ωθήσει στον επαγγελματικό αθλητισμό. Kρίμα, γιατί ονειρεύμασταν Roland Gaross, βόλτες με κοντομάνικα στο Παρίσι, κλπ, κλπ.
dmpexr

Διόνα είπε...

dmpexr, α, βλέπω ότι τα έχετε σκεφτεί όλα!

mamma είπε...

Εμάς είναι ακόμα στο "Βασιλιάς"!

Διόνα είπε...

Mamma, τρομερή επιλογή πράγματι :D

Related Posts with Thumbnails