20.12.10

Ροζ εναντίον δεινόσαυρου

Κάθε φορά που αγοράζω ρούχα για κοριτσάκια, μεταφέρομαι από το αγορίστικο μπλε-μπλαν-ρουζ τμήμα των παιδικών καταστημάτων σε έναν πολύχρωμο, ζωηρό κόσμο και το καταευχαριστιέμαι! Βρίσκω τα ρούχα των αγοριών αρκετά χαριτωμένα αλλά πόσο πια να με συναρπάσει ένας ακόμη δεινόσαυρος ή αστροναύτης. Από τα βρεφικά μπεζ και γαλάζια, τα αγόρια περνάνε σε μια κάπως πιο χρωματιστή φάση μέχρι την ηλικία των πέντε, με ολίγον πράσινο, πορτοκαλί και φωτεινό μπλε και στη συνέχεια μπαίνουν σε μια πιο μουντή περίοδο στα ράφια για ηλικίες από έξι και πάνω.

Τουλάχιστον αυτό παρατηρώ από φέτος που και το δικό μας τέκνο φοράει μεγαλύτερα μεγέθη. Το κόκκινο έχει σκουρύνει, το γαλάζιο δεν παίζει πολύ και έχει ξεκινήσει το σκούρο γκρι και το μαύρο, το λουκ είναι πιο τρέντυ και ελαφρώς κουλ και οι επιγραφές στις μπλούζες επίσης, προϋποθέτοντας γνώση της αγγλικής. Οι επιλογές είναι πολλές φυσικά και δεν υπάρχει λόγος να ντύνουμε τα παιδιά μας σαν να πρωταγωνιστούν σε αμερικανική τηλεοπτική σειρά που διαδραματίζεται σε γυμνάσιο, απλά αναφέρω μια αισθητή μεταβολή που παρατηρώ στα χρώματα και το ύφος καθώς ανεβαίνουν τα μεγέθη.

Έχοντας ψωνίσει ήδη αρκετές μπλούζες με κουκούλες, φόρμες που απεικονίζουν αθλήματα άγνωστα σε μένα και φανελάκια με μασκοφόρους σούπερ ήρωες, όταν κάνω ψώνια για κορίτσια βγάζω το άχτι μου. Ενδεχομένως οι γονείς τους να αλλάζουν αμέσως τα δώρα που τους πηγαίνω επιλέγοντας κάτι πιο διακριτικό και όχι το ουράνιο τόξο που κρύβεται κάτω από το περιτύλιγμα και την κορδέλα και να πρέπει να συγκρατούμαι κάπως. Η αλήθεια είναι ότι μετά από όλες τις αποχρώσεις του αθλητικού γκρι έχει αρχίσει να μου φαίνεται ελκυστικό ακόμη και αυτό το αστραφτερό ροζ που συναντά κανείς σε κουρτίνες παλιού ζαχαροπλαστείου! Το οποίο, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, είναι ωραίο μόνο σε μέγεθος μικρής καλτσούλας 0-3 μηνών. Σε μεγαλύτερο κομμάτι ύφασμα δεν νομίζω ότι θα εκτιμηθεί και αυτό είναι κάτι που πρέπει να επαναλαμβάνω από μέσα μου όταν διαλέγω ρούχα για κοριτσάκια.

8 σχόλια:

eliza είπε...

μόλις ψώνισα για τον μικρό μου και από τώρα βλέπω τη διαφορά που περιγράφεις. Είμαστε στο μέγεθος 2-3 και πια, είναι ή όλα μονόχρωμα ή με ήρωες από την τηλεόραση. Πάνε τα παπάκια και τα αρκουδάκια... και τρόμαξα να του βρώ πιτζαμάκι ολόσωμο! εκεί έπαθα το σοκ του "πάει μεγάλωσε, δεν είναι πια μωράκι..."

mamma είπε...

Εμείς, που η εμμονή με το κόκκινο δεν λέει να τον εγκαταλείψει, ιδρώνουμε να βρούμε ρούχα.

Διόνα είπε...

Eliza, ακριβώς έτσι είναι, ζωάκια τέλος. Και για να τολμήσω ένα λογοπαίγνιο, σκούρα τα πράγματα!

Mamma, αντιστοίχως αναζητούμε πράσινα ρούχα, ευτυχώς υπάρχουν αν και λιγότερο ζωηρόχρωμα σε σύγκριση με τα μικρότερα μεγέθη.

sousou είπε...

Η πρώτη φορά που πήρα jean χωρίς κανένα σχεδιάκι στον ανιψιό μου, στα 6 νομίζω, το βγάζει από τη σακούλα και αυτό το βλέπει για λίγο, γυρνάει όλος απογοήτευση και μου λέει "Είναι σκέτο, δεν έχει τίποτα!" πίκρααα...

newagemama.com είπε...

Ως κοριτσομάνα ψηφίζω ροζ δαγκωτό σε όλες τις αποχρώσεις! Και καλή μας χρονιά

Διόνα είπε...

Sousou, απίθανος ο νέος και με ενδυματολογική άποψη!!

Νewagemama, φουλ του ροζ λοιπόν :)

Καλή χρονιά σε όλους!

Καρπουζοκέφαλος είπε...

Σε γενικές γραμμές έχετε δίκιο κυρίες μου.
Όμως υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις (δείτε: http://www.dpam.com/?language=en και http://www.dpam-corporate.com/index.php/grec_el).
Ξέρω ότι συμφωνεί μαζί μου και ο γιος μου (που κοιμάται τώρα στην αγκαλιά μου ενώ παλεύω να γράψω!).

Διόνα είπε...

Γεια σου, Καρπουζοκέφαλε.

Το κατάστημα που μας έστειλες με λινκ είναι από τα αγαπημένα μου! Χρώμα, χρώμα, χρώμα για αγόρια και κορίτσια χωρίς περιορισμούς και ωραία παιδικά ρούχα για παιδικές ηλικίες και ουχί για μικρομέγαλα!

Related Posts with Thumbnails