9.1.11

Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά 2011, οικογενειακαί διακοπαί

Με το τέκνο περάσαμε μαζί τις ημέρες των σχολικών διακοπών με διάφορες δραστηριότητες, όπως ζωγραφική, χαρτοκοπτική, άραγμα στον καναπέ με κινούμενα σχέδια και εισαγωγή στη ζαχαροπλαστική, βλ. φωτογραφία.


Το θέμα του Άγιου Βασίλη συνέχισε να κυμαίνεται ανάμεσα στην πίστη και την απόρριψη του προσώπου καθεαυτού και την πεποίθηση ότι κάτι μαγικό συμβαίνει, αόριστο και ακαθόριστο. Ωστόσο, το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς αφήσαμε γλυκά και γάλα και ένα καρότο για τον τάρανδο, το οποίο μασουλούσε ο γιος μας όση ώρα εμείς στολιζόμασταν και καλλωπιζόμασταν για να πάμε στους φίλους μας που μας είχαν καλέσει. Ο ίδιος ήταν έτοιμος πρώτος και καλύτερος με το κουστούμι του, όπου κουστούμι ονομάζει οτιδήποτε ΔΕΝ είναι φόρμα γυμναστικής.


Διακοπές εκτός σπιτιού κάναμε περί τη γιορτή των Φώτων στο κρύο αλλά ηλιόλουστο χωριό. Το τέκνο ήταν όλη την ημέρα έξω στην παραλία σε ημιάγρια κατάσταση ή χίπικη αν προτιμάτε. Λερωμένο από άμμους, λαδωμένο από κουτσομούρες και σαλάτες και καταευχαριστημένο!


Φωτορεπορτάζ από την εκδρομή σε επόμενη ανάρτηση καθώς επιστρέψαμε πριν λίγο και είμαι πολύ απασχολημένη. Με εξαίρεση το μικρό διάλειμμα για να ανεβάσω το ποστ, τις τελευταίες δύο ώρες ασκώ τη δύναμη του νου. Εστιάζω το βλέμμα στην κλειστή μας βαλίτσα και στέλνω νοερά μήνυμα στα ρούχα να βγουν, να πλυθούν, να σιδερωθούν (προαιρετικό) και να μπουν στα συρτάρια. Οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο είναι πολύ περισσότερες από το να δράσω εγώ αναλόγως, τουλάχιστον για απόψε!
Καλή χρονιά σε όλους!!!

6 σχόλια:

sstamoul είπε...

Τέλεια! Πάντα να περνάτε υπέροχα! Καλή χρονιά!
(Αν τελειοποιηθείς σ' αυτό το πείραμα να επιβληθείς τηλεπαθητικά στα ρούχα της βαλίτσας, θέλω οπωσδήποτε ιδιαίτερα μαθήματα! Το παλεύω εδώ και χρόνια, πάντα με νικάνε τα ρούχα...)

Διόνα είπε...

Στέλλα, καλή χρονιά και σε σένα και σε όλη την οικογένειά σου!

Όσο για την τηλεπαθητική προσπάθεια θα σου πω αύριο ποιος νίκησε, θα το παλέψω μέχρι τέλους :D
Χαχαχα!

sousou είπε...

Καλή χρονιά!!!

Στέλνω κι εγώ τα δικά μου vibes στη βαλίτσα σας. Τις προάλλες κατάφερα να κινήσω ρούχα από τη στοίβα με τα ασιδέρωτα! (ο σύζυξ υποστηρίζει ότι απλώς έγινε κατολίσθηση επειδή φτάσαμε σε νέο ρεκόρ λίμιτ άπ της στοίβας, αλλά τι ξέρει αυτός! ;-)

Περαστικός είπε...

Καλή χρονιά! :)

popelix είπε...

Καλώς τηνε!

Ένα θα σου πω, πρέπει επιτέλους να απομακρύνω το δέντρο για να εγκαταστήσω στη θέση του τη σιδερώστρα!!! Και δεν πήγα και πουθενά 10 μέρες με ίωση οικογενειακώς... Για το μόνο που είναι περήφανη είναι ότι μετά από τόσες μέρες αλαλούμ προγράμματος, η Άννα έπεσε για ύπνο στις 9.30 :-)

Διόνα είπε...

Καλή χρονιά sousou! Συγχαρητήρια για τη μετακίνηση και εύχομαι και σε άλλες :))

Περαστικέ, καλή χρονιά και από εδώ!

Γεια σου Popelix! Όσο για το δέντρο κι εμείς το έχουμε ακόμη, έχω δικαιολογία ότι λείπαμε και λέω να την εξαντλήσω όλη την εβδομάδα που διανύουμε!

Related Posts with Thumbnails