12.1.11

Διακοσμητικές ανησυχίες μιας μανούλας

Με τη γέννηση των παιδιών, αρχίζουν όλοι και φέρνουν δώρα, συνήθως δυσανάλογα του μεγέθους τους. Τα μωρά είναι μετά βίας 50-60 εκατοστά και λαμβάνουν αρκουδάκια και λοιπά ζωάκια που καταλαμβάνουν όγκο ίσο με την κούνια τους. Με τον καιρό τα υπάρχοντα των μωρών και των παιδιών μικραίνουν σε διαστάσεις, μέχρι που υποθέτω ότι έρχεται μια ηλικία οπότε πλέον χωράνε μέσα στη μνήμη μιας παιχνιδοκονσόλας ή ενός κινητού.

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουμε πετύχει στο σπιτικό μας σχετική αποσυμφόρηση του σαλονιού ώστε να θυμίζει αυτό ακριβώς που λέει το όνομά του, με εξαιρέσεις όπως σύνεργα ζωγραφικής και χαρτοκοπτικής τα οποία μεταφέρονται από και προς το δωμάτιο του τέκνου κατά περίπτωση.

Το μεγαλύτερο παιδικό αντικείμενο που έχει παραμείνει είναι ένας πάγκος για μαστορέματα μπροστά από την τζαμαρία του σαλονιού και αριστερά από το κλουβί του Πράσινου με ένα σωρό παιδικά εργαλεία επάνω, βίδες και τα συναφή, μεζούρες και παξιμάδια.

Δεν έχω κανέναν καημό να είναι το σαλόνι μας αψεγάδιαστο σαν κέντρο επίπλου. Ίσως ο πάγκος να δημιουργεί ένα μικρό πρόβλημα και να εμποδίζει τον απρόσκοπτο διάλογο του καναπέ με τον φίκο στη βεράντα. Από την άλλη, χρησιμεύει και σαν πλαϊνό τραπεζάκι για να ακουμπήσει κανείς το ποτό του. Το θέμα μου είναι να μην συσσωρεύονται πολλά πράγματα του τέκνου σε χώρους εκτός του δωματίου του διότι από τη στιγμή που βγαίνουν φαντάζει αδύνατον να ξαναχωρέσουν σε αυτό!

Όπως βλέπετε, σήμερα ξεστόλισα το μπλογκ αλλά και το σπίτι!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή ΜΑΜΜΑΚΑ καλή χρονιά! Καλό θα ήταν ο καναπές σας να επεκτείνει τις γνωριμίες του και να αφήσει τον φίκο να πλέξει κανένα ειδύλλιο στη βεράντα. Προσέξτε μόνο μήπως παρασυρθεί από το σκηνικό ο Πράσινος και θελήσει να πετάξει προς Βραζιλία.
dmpexr

Διόνα είπε...

dmpexr, καλή χρονιά!

Δεν είχα σκεφτεί αυτήν την αλυσιδωτή αντίδραση για να είμαι ειλικρινής!
Ε όχι να χάσουμε και το κατοικίδιο :D

mamma είπε...

εμείς πάντως ακόμα ζούμε σε κλίμα Xmas!

Εκτός κι αν το δέντρο φιλοτιμηθεί και μαζέψει τα στολίδια του, δε βλέπω να ξεστολίζουμε πριν το Πάσχα. Αλήθεια, πότε πέφτει φέτος;

(όλα τα παιχνίδια στο δωμάτιο του, λέμε! ένα έχουμε στο σαλόνι, ένα κόκκινο πλαστικό τραπέζι ΙΚΕΑ που εκτελεί χρέη μπάτλερ, ε συγγνώμη, χρέη τραπεζιού ενηλίκων. και να δεις πόσο πιό ωραίο είναι το άτιμο από αυτά των ενηλίκων:)

Διόνα είπε...

Mamma, νομίζω ότι το Πάσχα είναι τέλη Απριλίου, άρα έχετε πολύ καιρό μπροστά σας :-)

Related Posts with Thumbnails