18.2.11

Τι θα γίνω όταν μεγαλώσω


Ο γιόκας έχει εκφράσει την επιθυμία να ακολουθήσει διάφορα επαγγέλματα με πιο πρόσφατο και με διάρκεια το επάγγελμα του φυσικού, το οποίο παρέμενε σταθερό με διάφορα συμπληρώματα από δίπλα ανάλογα με τις νέες επιθυμίες, π.χ. φυσικός-εξερευνητής. Τελευταία άρχισαν να προστίθενται και αταίριαστα επαγγέλματα, όπως φυσικός-ηθοποιός και τέλος, μετά από την προτελευταία επίσκεψη στο παραθαλάσσιο χωριό μας, το φυσικός έφυγε και έμεινε το πρωτοποριακό ηθοποιός-ψαράς!

Θυμάμαι ότι σχεδόν σε όλο το Γυμνάσιο και το Λύκειο εξέφραζα σταθερά την επιθυμία να γίνω αρχιτέκτονας και εισέπραττα επίσης σταθερά και από διάφορες πλευρές το σχόλιο ότι πρόκειται για κορεσμένο επάγγελμα! Δεν ήταν αυτό που με έστρεψε αλλού, ωστόσο. Μάλλον ήταν η μικρή μου διάθεση να αφοσιωθώ στα μαθήματα αυτής της κατεύθυνσης. Τέλη της δεκαετίας του ΄80 πάντως θυμάμαι ότι τα επαγγέλματα του μέλλοντος θεωρούνταν οι κοινωνικές επιστήμες και οι υπολογιστές, αυτή η μαγική λέξη, τα κομπιούτερ, οι οικονομικές επιστήμες, ίσως και οι ξένες γλώσσες.

Βγάζω το καπέλο στο τέκνο που μέσα στην παιδική του φαντασία για την άγνωστη ζωή μπροστά του μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χαρούμενο πάνω σε μια σκηνή και μέσα σε μια βάρκα, εναλλάξ μάλιστα! Προσωπικά δεν θυμάμαι να είχα ποτέ ένα τόσο ενδιαφέρον όνειρο για την επαγγελματική μου αποκατάσταση. Ίσως καμιά φορά όταν έβλεπα κωμωδίες καταστάσεων στην τηλεόραση, τα γνωστά sitcoms, φανταζόμουν τον εαυτό μου σε ένα μακρύ τραπέζι μαζί με την υπόλοιπη συγγραφική ομάδα να προσπαθεί να σκεφτεί την πιο αστεία ατάκα. Αλλά αυτό δεν το έλεγα σε κανέναν. Αν οι αρχιτέκτονες ήταν κορεσμένοι, οι σεναριογράφοι κωμωδίας στο Χόλυγουντ δεν θα αντιμετώπιζαν κι εκείνοι τα δικά τους κλαδικά θέματα; Ωραία θα ήταν όμως, ίσως γνώριζα από κοντά και τη φοβερή Tina Fey!

Ηθοποιός ή ψαράς, κιθαρίστας ή ντράμερ, παρά τα διλήμματα ο φυσικός θα επανέλθει στο προσκήνιο και να μου το θυμηθείτε. Δύο γενιές φυσικών στην οικογένεια είναι μεγάλη δύναμη επιρροής. Αλίμονο σε εμάς τους μεταφραστές που κρατάμε χαμηλό προφίλ, ενώ θα μπορούσαμε να διαπρέπουμε στα στούντιο του Λος Άντζελες!

6 σχόλια:

popelix είπε...

Αχ αυτή η γραφίδα σου βρε παιδάκι μου, άσε οι εγκυκλοπαιδικές γνώσεις για το χώρο του θεάματος! Για να καταλάβω, το Bill Cosby Show ήταν sitcom;
Όσο για τον Αχιλλέα, εύχομαι να ανακαλύψει τι πραγματικά του αρέσει, με τη βοήθεια και την καθοδήγησή σας φυσικά!

Διόνα είπε...

Popelix, ναι! Το Bill Cosby Show, το Family Ties με τον Μ. Φοξ, το Cheers με το μπαρ και πολλές άλλες σειρές που βλέπαμε. Πάρα πολύ γνωστή sitcom έγινε η σειρά Friends το ΄90.
Η Tina Fey είναι μια φοβερή κωμικός και σεναριογράφος ελληνικής καταγωγής, Τίνα από Σταματίνα!
Λες να πάει τελικά το τέκνο στο ΛΑ; Και ηθοποιούς έχει και βάρκες!

mamma είπε...

Είναι φορές που σκέφτομαι ότι ακόμα δεν έγινα αυτό που ονειρεύομαι, πώς περάσαμε κιόλας στην καινούργια γενιά;

Διόνα είπε...

Mamma, να δεις που σύντομα θα κάνουμε την ίδια συζήτηση μόνο που η νέα γενιά θα ζει την απόφασή της και πάλι δεν θα το πιστεύουμε!

Rania είπε...

Πώς και θέλει να γίνει ηθοποιός; Βλέπει συχνά θέατρο;

Διόνα είπε...

Ράνια, πηγαίνουμε σε παιδικές παραστάσεις και μαζί και πηγαίνει και με το σχολείο. Επίσης, έκανε παλιά θεατρικό παιχνίδι και του άρεσε.

Related Posts with Thumbnails